Abonament gratuit
Videoconferinţa “Antreprenoriat fără gen”Videoconferinţa “Antreprenoriat fără gen”

Hidroelectrica are consultanţii pentru listarea la Bursă

A.I
Companii /

Hidroelectrica are consultanţii pentru listarea la Bursă

Hidroelectrica şi STJ Advisors Group Limited au semnat, ieri, contractul de prestări servicii de consultanţă pentru piaţa de capital de tip "Equity Advisor", se arată într-un comunicat al companiei remis, astăzi, Redacţiei, în care se adaugă că serviciile ofertate de STJ Advisors Group vizează pregătirea şi asistenţă în derularea IPO-ului Hidroelectrica.

Contractul a fost atribuit în urma derulării unei proceduri de achiziţie publică la care au participat trei operatori economici, oferta câştigătoare fiind în valoare de 950.000 euro, faţă de 1.752.500 euro buget estimat.

Bogdan Badea, preşedintele directoratului Hidroelectrica, a declarat: "Avem astăzi completă echipa de consultanţi care să ne fie alături în faza de pregătire a procesului de listare la bursă a Hidoelectrica, iar la finalul acestei etape vom contracta serviciile unui intermediar autorizat sau consorţiu de listare în vederea derulării IPO-ului. Am propus acţionarilor o strategie investiţională actualizată care presupune realizarea de proiecte în valoare de 26 miliarde de lei până în anul 2030. Sumele obţinute din IPO vor contribui cu siguranţă la accelerarea ritmului de dezvoltare al companiei, fiind una dintre sursele de finanţare esenţiale ale investiţiilor pe care Hidroelectrica doreşte sa le iniţieze în perioada următoare. Ne dorim ca Hidroelectrica să fie pilonul central pe care sistemul energetic naţional să se sprijine în tranziţia către o energie curată, aşa cum este prevăzut în Pactul Ecologic European - Green Deal".

Momentul oportun pentru IPO-ul Hidroelectrica urmează să fie stabilit ulterior, astfel încât listarea să aducă beneficii maxime acţionarilor companiei, a adăugat Bogdan Badea.

Hidroelectrica este lider în producţia de energie electrică şi principalul furnizor de servicii tehnologice necesare în Sistemul Energetic Naţional, fiind o companie vitală pentru un sector strategic, cu implicaţii în siguranţa naţională. Hidroelectrica are în exploatare un număr de 209 centrale hidroelectrice cu o putere instalată totalizând 6.482 MW.

În spiritul direcţiilor europene de decarbonizare stabilite prin Green -Deal, compania şi-a actualizat de curând strategia investiţională, proiectele de dezvoltare incluzând realizarea de parcuri solare, eoliene on-shore şi off-shore, dezvoltarea de reţele de încărcare a automobilelor electrice, realizarea de construcţii hidro-energetice pe fluviul Dunărea, contrucţia unei staţii de obţinere a hidrogenului prin electroliză etc.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS