"Honda" şi-a oprit temporar producţia în China

Alina Vasiescu
Ziarul BURSA #Internaţional /

"Honda" şi-a oprit temporar producţia în China

"Honda Motor" Co., al doilea producător de autoturisme din Japonia, şi-a închis cele patru uzine din China, din cauza unei greve declanşate de lucrătorii diviziei producătoare de piese auto. Toţi cei 1.850 de salariaţi ai unităţii din cadrul "Honda" au intrat în grevă, solicitând majorarea salariilor.

"Honda" a închis, astfel, două fabrici din Guangzhou (provincia Guangdong) la data de 24 mai şi două din Guangzhou şi Wuhan (provincia Hubei) la data de 26 mai, potrivit anunţului purtătorului de cuvânt al companiei nipone, Tomoko Uchida.

Angajaţii de la unitatea "Honda Auto Parts Manufacturing" Co., din Foshan (Guangdong), producătoare de componente auto, au intrat în grevă în 17 mai. Conducerea "Honda", reprezentanţii lucrătorilor diviziei şi autorităţile locale din Foshan vor continua negocierile în vederea ieşirii din grevă a salariaţilor, au anunţat oficialii societăţii auto. Angajaţii diviziei de componente cer majorarea salariilor la 2.000 yuani (293 dolari) - 2.500 yuani, de la 1.500 yuani. Salariaţii vor să fie plătiţi aproximativ la fel cu cei care lucrează la uzinele producătoare de autoturisme Honda în China.

"Honda" va menţine producţia oprită la cele patru uzine cel puţin până în 29 mai şi plănuieşte să ia astăzi o decizie cu privire la producţia de săptămâna viitoare.

"Honda" şi-ar putea majora vânzările din China cu 9% anul acesta, la 630.000 de vehicule.

"Honda" vrea să-şi majoreze capacitatea de producţie din China cu 28%, la 830.000 de vehicule pe an, începând cu a doua jumătate a lui 2012, de la 650.000 în prezent, res­pectiv să lanseze două noi modele.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Gala BURSA 2019

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS