Horia Cardoş doreşte transformarea Agroland Agribusiness în societate pe acţiuni

A.I.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 12 februarie

Ulterior, compania va opera o majorare de capital şi o emisiune de obligaţiuni, titlurile urmând să fie listate la BVB

Acţionarii Agroland Business System, companie controlată de Horia Cardoş, sunt convocaţi, la data de 18 martie, în vederea aprobării transformării Agroland Agribusiness SRL în societate pe acţiuni, ulterior aceasta urmând să opereze o majorare de capital şi să emită obligaţiuni, reiese din raportul operatorului lanţului de magazine agricole Agroland remis, ieri, Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Majorarea de capital a Agroland Agribusiness, ce face parte din grupul Agroland, implică oferirea spre vânzare de acţiuni noi printr-un plasament privat, creşterea capitalului fiind de 22.500 lei, de la 90.000 lei la 112.500 lei. Acţiunile urmează să fie listate pe Sistemul Multilateral de Tranzacţionare (piaţa AeRO) al BVB.

De asemenea, după transformarea în societate pe acţiuni, Agroland Agribusiness va emite obligaţiuni cu o valoare nominală maximă totală de 20 milioane de lei, titlurile urmând să aibă o dobândă de cel mult 9%, cu scadenţa între trei ani şi şapte ani. Obligaţiunile urmează să fie vândute prin una sau mai multe emisiuni/tranşe, printr-un plasament privat intermediat de Tradeville. Titlurile vor fi listate pe Sistemul Multilateral de Tranzacţionare al Bursei de Valori Bucureşti.

Recent, Agroland Business System a încheiat un plasament privat de acţiuni prin care a atras 38,5 milioane de lei, după o suprasubscriere de 385%, operaţiunea fiind intermediată de Tradeville.

În prezent, Agroland are listate, pe Sistemul Multilateral de Tranzacţionare al BVB, o emisiune de obligaţiuni corporative în valoare totală de 8,08 milioane de lei, titlurile având o dobândă fixă de 9% şi scadenţa în 2025.

Agroland Business System a încheiat primul semestru al anului trecut cu o cifră de afaceri de 25,5 milioane de euro, în creştere cu 18% faţă de aceeaşi perioadă din 2019, şi cu un profit net de patru ori mai mare decât cel înregistrat în 2019. 

Compania şi-a planificat listarea acţiunilor pe sistemul multilateral de tranzacţionare operat de BVB, în prima parte a acestui an, conform unui comunicat al Agroland Business din luna noiembrie a anului trecut.

Înfiinţată în anul 2009, societatea operează în prezent o reţea extinsă de magazine la nivel naţional, acoperind 28 de judeţe din ţara noastră. Reţeaua de magazine agricole acoperă segmentele "Ferma", "Pet Care" şi "Gardening", ultimul segment pe care emitentul a intrat fiind fitofarmacii.

Horia Cardoş, fondatorul şi administratorul unic al companiei, deţine 90% din societate, în timp ce un alt pachet de 10% este deţinut de Ştefan Martin.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Multumesc pentru notificare, Bursa.

    Site-ul BVB a trecut raportul la care faceti referire in articol, aiurea, la emisiunea de ogligatiuni Agroland, nicidecum la sub-pagina companiei. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Dtlawyers
Apanova
BTPay
Electromagnetica
Allview
Artego

Curs valutar BNR

18 Mai. 2021
Euro (EUR)Euro4.9268
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0326
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.4926
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7268
Gram de aur (XAU)Gram de aur242.2201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Boromir
Tohani
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
carieraenergetica.ro
Energy CEO forum awards
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro