Hotărârea privind funcţionarea ANDIS, pe ordinea de zi a şedinţei de Guvern

S.B.
Politică / 6 iulie

Hotărârea privind funcţionarea ANDIS, pe ordinea de zi a şedinţei de Guvern

Guvernul va analiza în şedinţa de miercuri hotărârea care vizează organizarea şi funcţionarea Agenţiei Naţionale pentru Dezvoltarea Infrastructurii în Sănătate, informează Agerpres.

Numărul maxim de posturi al ANDIS este de 85, inclusiv preşedintele, vicepreşedintele şi secretarul general. Sediul ANDIS va fi în str. Cristian Popişteanu nr. 1 - 3.

Un alt proiect de hotărâre prevede aprobarea Normelor metodologice de aplicare a OUG 48/2022 privind plata diferenţelor de drepturi salariale cuvenite personalului didactic din învăţământul de stat pentru perioada 1 iulie 2017 - 31 august 2021.

Conform notei de fundamentare, scopul actului normativ este acela "de a crea un cadru unitar" de aplicare a prevederilor OUG 48/2022 în toate unităţile şi instituţiile de învăţământ de stat, astfel încât diferenţele de drepturi salariale acordate pentru perioada 1 iulie 2017 - 31 august 2022 să fie stabilite după un mod de calcul unic, clar şi concis. Astfel, proiectul îşi propune să elimine "orice discriminare salarială între personalul didactic din învăţământul de stat, care desfăşoară aceeaşi muncă în aceleaşi condiţii, respectând principiul 'dreptul la un salariu egal pentru muncă egală'".

Un alt proiect de hotărâre de guvern prevede rechemarea Danielei Maria Dobre din calitatea de consul general, şef al Consulatului General al României la Bologna, Republica Italiană. Ea a fost numită consul general prin Hotărârea Guvernului nr. 833/2017.

Guvernul urmează să aprobe declanşarea procedurilor de expropriere a tuturor imobilelor proprietate privată situate pe amplasamentul suplimentar care fac parte din coridorul de expropriere al lucrării "Autostrada de centură Bucureşti km 0+000 - km 100+900", sector Centura Nord km 0+000- km 52 + 770, Lot 2 km 20+000 - km 39+000.

În acest sens, este necesară aprobarea unei sume de 92,7 milioane de lei, pentru despăgubiri aferente unui număr de 938 de imobile, în suprafaţă totală de 1.768.501 mp. Este vorba despre imobile situate pe raza localităţilor Corbeanca, Baloteşti, Tunari, Dascălu, Ştefăneştii de Jos şi Afumaţi.

Un alt proiect de act normativ vizează declanşarea procedurilor de expropriere a tuturor imobilelor proprietate privată situate pe amplasamentul suplimentar care fac parte din coridorul de expropriere al lucrării de utilitate publică "Varianta de ocolire Ştei", aferent Etapei I - Centura Beiuş.

Este vorba despre imobile situate pe raza localităţilor Beiuş, Finiş, Drăgăneşti şi Tărcaia, din judeţul Bihor. Sumele individuale estimate de către expropriator, aferente despăgubirilor, sunt în valoare de 533.980 lei, pentru 541 imobile reprezentând teren cu o suprafaţă totală de 135.299 mp şi 3.562 mp construcţii.

Guvernul va discuta şi un alt proiect de hotărâre care vizează declanşarea procedurilor de expropriere pentru lucrarea de utilitate publică de interes naţional "Varianta ocolitoare a Municipiului-Arad-Est". Lista proprietarilor de imobile proprietate privată supuse exproprierii sunt situate pe raza municipiului Arad şi a comunelor Fântânele şi Vladimirescu. Sumele individuale estimate de către expropriator, aferente despăgubirilor, totalizează 10.601.350 lei, pentru 489 de imobile.

Pe ordinea de zi a şedinţei Executivului se va afla şi proiectul privind înfiinţarea Complexului Sportiv Naţional "Arcul de Triumf'', instituţie publică în subordinea Ministerului Sportului, cu sediul în bulevardul Mărăşti nr. 18-20, sector 1. Bunul imobil va deveni un bun de interes public naţional, în vederea asigurării unei administrări eficiente pentru pregătirea loturilor naţionale şi olimpice, precum şi organizării competiţiilor sportive de nivel naţional şi internaţional.

Un alt proiect de hotărâre vizează aprobarea Programului pentru acordarea de sprijin financiar din fonduri externe nerambursabile pentru proiectele care se finanţează din cadrul Componentei C9. Suport pentru sectorul privat, cercetare, dezvoltare şi inovare, Investiţia 4. Proiecte transfrontaliere şi multinaţionale - Procesoare cu consum redus de energie şi cipuri semiconductoare, finanţate prin Mecanismul de redresare şi rezilienţă. Grupul ţintă include toţi actorii de-a lungul lanţului valoric de componente şi sisteme microelectronice, care au răspuns apelului de preselecţie desfăşurat de Ministerul Economiei în ianuarie 2022.

Pe ordinea de zi figurează de asemenea proiectul pentru stabilirea cadrului legal privind eligibilitatea cheltuielilor efectuate de beneficiari în cadrul operaţiunilor finanţate în perioada de programare 2021-2027 prin Fondul european de dezvoltare regională, Fondul social european Plus, Fondul de coeziune şi Fondul pentru o tranziţie justă.

Regulile instituite prin proiectul de act normativ vizează modalitatea de efectuare şi de justificare a unei cheltuieli pentru a fi eligibilă în limitele trasate de regulamentele europene, reiese din nota de fundamentare.

Guvernul va lua în discuţie şi proiectul de hotărâre pentru aprobarea Memorandumului de înţelegere privind Sprijinul pentru implementarea proiectelor între Guvernul României şi Banca Europeană de Investiţii, semnat la Bucureşti la 24 februarie 2022.

Memorandumul de înţelegere cuprinde elementele generale ale colaborării dintre Guvernul României şi Banca Europeană de Investiţii în scopul sprijinirii proiectelor, pentru a răspunde nevoilor de dezvoltare a României, prevede nota de fundamentare.

Un alt punct de pe ordinea de zi îl reprezintă proiectul de hotărâre privind drepturile de transport ale poliţiştilor de penitenciare, ale cursanţilor instituţiilor de învăţământ proprii pentru formarea poliţiştilor de penitenciare şi ale personalului civil din sistemul administraţiei penitenciare.

Conform acestuia, se propune diversificarea modalităţilor de transport pentru poliţiştii de penitenciare, în mod similar prevederilor generale aplicabile personalului autorităţilor şi instituţiilor publice pe perioada delegării şi detaşării în altă localitate, prevăzute prin HG nr. 714/2018, respectiv prin introducerea posibilităţii decontării cheltuielilor aferente transportului efectuat în regim de taxi sau car sharing, în intervalul în care serviciile de transport public în comun nu sunt disponibile, reiese din nota de fundamentare. Întrucât decontarea contravalorii carburantului este deja limitată, prin prevederile Legii nr. 145/2019, la 7,5 litri carburant la 100 km parcurşi, prin proiectul de act normativ se propune ca bonul de carburant necesar a fi prezentat în vederea decontării să fie utilizat doar pentru stabilirea preţului combustibilului care se decontează, indiferent de cantitatea de combustibil achiziţionată, reiese din document.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Alta sinecura!!! O suta de mii de aegntii care nu fac nimic dar in care, angajatii incaseaza salarii.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

BTPay
csalb.ro
Electromagnetica
marmomac.com
arsc.ro

Curs valutar BNR

27 Sep. 2022
Euro (EUR)Euro4.9437
Dolar SUA (USD)Dolar SUA5.1379
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1954
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.5513
Gram de aur (XAU)Gram de aur269.8751

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
cnipmmr.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro