HOTELGURU.RO:Bugetul minim al unei mini-vacanţe în ţară, 500 lei de persoană

A.T.
Ziarul BURSA #Companii #Turism /

Bugetul minim al unei mini-vacanţe în ţară, 500 lei de persoană

Primavara este sezonul perfect pentru o mini-vacanţă de week-end, este concluzia unui studiu realizat de către platforma de rezervări hoteliere HotelGuru.ro.

Aproximativ 77% dintre respondenţi şi-au planificat o excursie de week-end în ţară în perioada martie - aprilie 2019, iar bugetul minim, de persoană, este de 500 lei pentru cazare, transport şi mese.

Printre destinaţiile alese de turişti se numără Maramureş (38,1%), Valea Prahovei (27,8%), dar şi Transilvania (26,3%), urmate îndeaproape de Bucovina, Sighişoara, Valea Oltului, dar şi Delta Dunării.

Indiferent că aleg să se cazeze la hoteluri sau pensiuni, românii caută locuri de cazare cu restaurant propriu şi posibilităţi de relaxare precum piscină interioară, spa, saună, masaj, aflate chiar în incinta hotelului sau a pensiunii, conform studiului.

Datele transmise arată că peste 70% dintre turişti aleg să petreacă între 1 şi 3 zile în vacanţă, urmat de o şedere mai lungă de 4-6 zile (9,5%).

Întrebaţi cât sunt dispuşi să cheltuiască pe o mini-vacanţă în România, 59% dintre turişti au răspuns că suma minimă se încadrează între 500 şi 1000 de lei de persoană. Pentru 22,2% dintre români costul unei vacanţe este sub 500 de lei de persoană, iar pentru 16,5% dintre aceştia costul este între 1100 şi 1500 de lei. Doar 3,5% dintre turişti susţin că vor cheltui peste 1600 de lei de persoană.

Studiul a fost realizat pe un eşantion de 2209 de respondenţi din toată România, care au participat online la completarea chestionarului.

HotelGuru.ro este un portal de rezervări online care are listate 1700 de unitati de cazare româneşti din totalul celor peste 51.000 de unităţi de cazare din întreaga Europa, afişate pe site.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
Apanova
Business Card
BTPay

ENGLISH SECTION

more articles

Conferinţele Teatrului Naţional
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
Pagini Aurii
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS