Hotelul Marmorosch Bucharest, Autograph Collection, inaugurat în Centrul Vechi

A.V.
Ziarul BURSA #Companii / 12 august

Hotelul Marmorosch Bucharest, Autograph Collection, inaugurat în Centrul Vechi

Apex Alliance Hotel Management este un operator litualian independent, care dezvoltă parteneriate de management hotelier pe termen lung cu investitori instituţionali, proprietari sau fonduri de investiţii, pentru hoteluri deja funcţionale sau în faza de investiţie. Compania operează cinci hoteluri în Bucureşti, cu o capacitate totală de peste 1.000 de camere. Acestea sunt Hilton Garden Inn Bucharest Old Town, Hilton Garden Inn Bucharest Airport, Courtyard Bucharest Floreasca, Moxy Bucharest Old Town şi The Marmorosch Bucharest. Grupul a investit circa 120 de milioane de euro până în prezent în proprietăţile hoteliere din România.

Situat în fostul palat al Marmorosch-Blank Bank, hotelul cu 217 camere intră în portofoliului Apex Alliance Hotel Management, care a investit 42 de milioane de euro în acest proiect Clădirea are statut de monument istoric

Grupul lituanian Apex Alliance Hotel Management a inaugurat ieri, în Centrul Vechi al Capitalei, hotelul Marmorosch Bucharest, Autograph Collection, o investiţie de 42 de milioane de euro.

Gerhard Erasmus, CEO-ul Apex Alliance Hotel Management, a declarat: "După un an de incertitudine şi provocări din cauza pandemiei, suntem încântaţi să prezentăm acum primul hotel Autograph Collection de pe piaţa românească, odată cu deschiderea Marmorosch Bucharest, Autograph Collection. Este un hotel situat într-un fost palat al Marmorosch-Blank Bank, cu o istorie specială de peste 100 de ani. Restaurarea minuţioasă onorează trecutul de poveste al clădirii şi am lucrat pentru a revitaliza bogatul patrimoniu arhitectural Art Deco şi Art Nouveau. Acest hotel se adresează atât segmentului corporativ, cât şi celor caută relaxarea, oaspeţilor care caută experienţe noi în oraş".

Hotelul din Centrul Vechi al Capitalei este primul care intră sub brandul Autograph Collection Hotels în România. Clădirea are statutul de monument istoric, iar lucrările de restaurare au fost realizate cu ajutorul meşterilor locali, care au readus la viaţă designul interbelic din La Belle Époque.

Harmen Silver, directorul general al Marmorosch Bucharest, Autograph Collection, a afirmat: "Cu Marmorosch Bucharest, acesta este obiectivul nostru - să oferim nu doar o cameră, nu doar un bar, ci o experienţă completă în hotel".

Lucrările pentru consolidarea şi restaurarea palatului Marmorosch-Blank au durat trei ani

Lucrările pentru consolidarea şi restaurarea palatului Marmorosch-Blank, decorat în stil neoromânesc, au durat trei ani şi au fost conduse de biroul de arhitectură Cumulus.

Patrimoniul arhitectural Art Deco şi Art Nouveau include lucrări arhitecturale şi de artă, picturi murale restaurate, mobilier specific pentru activitatea băncii şi multe alte referinţe bancare care se regăsesc la orice pas în Marmorosch Bucharest, Autograph Collection.

Marmorosch Bucharest are un total de 217 camere clasificate în funcţie de stantardele Silver şi Gold, la care se adaugă apartamentele Heritage şi Platinum, şi apartamentul Marmorosch Palace.

Pentru relaxare, oaspeţii pot experimenta tratamentele Balance SPA, iar pentru cocktail-uri, barul Vault este situat chiar în seiful autentic al băncii. Pentru bucătărie, restaurantele Blank şi Blank Bar & Lounge au fost inspirate de persoana lui Mauriciu Blank, unul dintre fondatorii Marmorosch- Blank Bank.

Arhitectul Adrian Soare, autorul principal al proiectului, Senior Managing Partner Cumulus Architecture, spune: "Clădirea Marmorosch Blank este în sine construită pe un experiment stilistic timpuriu de o incontestabilă valoare. Întregul proces de proiectare, coordonare şi execuţie al proiectului a însemnat pentru noi un privilegiu de a putea contribui la conversia în hotel a unei clădiri bancare, redată astfel publicului prin funcţiunea sa deschisă".

Pentru realizarea Marmorosch Bucharest, Autograph Collection, BCR a fost principalul partener financiar al grupului Apex Alliance Hotel Management.

În acest context, Bogdan Cernescu, Directior Corporate Coverage BCR, afirmă: "Ne bucurăm că putem contribui la revitalizarea zestrei arhitecturale a Bucureştiului, prin susţinerea unui proiect sustenabil de reconversie a unei clădiri istorice, care contribuie la realizarea unui viitor mai bun şi mai sigur pentru Capitală. Sunt numeroase clădiri de patrimoniu în centrul istoric care au nevoie de reabilitări şi modernizări, şi astfel de iniţiative sunt o dovadă de încredere în potenţialul turistic şi de dezvoltare a oraşului. Vedem mulţi investitori interesaţi să contribuie la întinerirea urbană a Bucureştiului, având la bază principii durabile, şi suntem pregătiţi să îi susţinem".

Rata de ocupare a hotelului - care a atins 10% de la deschiderea sa recentă, este aşteptată să ajungă la 40% la finele acestui an, conform reprezentanţilor proiectului.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

PREŢUL SĂNĂTĂŢII

Dtlawyers
BTPay
Apanova
GRAMPET GROUP
Electromagnetica
ifep.ro
UNNPR

Curs valutar BNR

26 Noi. 2021
Euro (EUR)Euro4.9491
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.3869
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.7398
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8407
Gram de aur (XAU)Gram de aur255.1246

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
romaniansmartcity.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro