Conferinţa “Codul insolvenţei 2020”Conferinţa “Codul insolvenţei 2020”

Huawei contraatacă investind masiv în Europa

Ziarul BURSA #Companii /

Huawei contraatacă investind masiv în Europa

Problemele chinezilor de la Huawei încep să scadă în intensitate de câteva săptămâni, pe acest fond compania anunţând noi investiţii.

Huawei Technologies a anunţat că va investi 3,1 miliarde de dolari în Italia şi va crea 1.000 de locuri de muncă, în următorii trei ani, cerând guvernului de la Roma să asigure utilizarea "transparentă, eficientă şi corectă" a "dreptului său de veto" în dezvoltarea reţelei 5G.

Directorul general al diviziei din Italia a grupului chinez, Thomas Miao, a spus că acest drept de veto (golden power), care permite statului să intervină în sectorul privat pentru protejarea securităţii naţionale", ar trebui să fie aplicat tuturor furnizorilor din Uniunea Europeană.

Italia a întărit recent această măsură, parţial din cauza îngrijorărilor legate de posibila implicare a Huawei şi a altei companii chineze, ZTE, în dezvoltarea reţelelor 5G. Miao a spus că Huawei va crea 1.000 de locuri de muncă în Italia, în următorii trei ani şi a confirmat că Huawei va desfiinţa 1.000 de locuri de muncă în Statele Unite. Acesta a mai spus că dacă Huawei va fi menţinută pe o listă neagră de companii de către Washington, grupul are un plan B pentru a garanta aprovizionarea cu componente. Statele Unite au încercat să convingă Italia şi alte state aliate europene să evite echipamentele Huawei şi să supravegheze cu atenţie ZTE, acuzând că produsele lor implică riscuri de securitate, informea-ză News.ro. Ambele companii au negat cu tărie existenţa unor astfel de riscuri. Coaliţia de guvernare a Italiei, formată anul trecut de Mişcarea 5 Stele şi partidul de extremă dreapta Liga, a susţinut în martie planul "O centură un drum" al Chinei, devenind prima putere occidentală care a susţinut această iniţiativă pentru a revigora economia italiană.

Apropierea Italiei de Huawei a nemulţumit Washingtonul şi i-a alarmat pe unii aliaţi europeni, care sunt îngrijoraţi că Beijingul ar putea obţine acces la tehnologii sensibile. Pentru a calma îngrijorările americane, Roma a aprobat săptămâna trecută un decret pentru întărirea puterii sale în proiectele de infrastructură, care implică crearea reţelei de telecomunicaţii 5G. Decretul trebuie să fie adoptat de către Parlament în următoarele 60 de zile, sau documentul va expira. Miao a cerut ca puterea guvernului de decizie în privinţa 5G să fie aplicată nu doar companiilor din afara UE ci tuturor furnizorilor, inclusiv din UE.

Telecom Italia şi Vodafone Italia vor finaliza în curând un acord pentru instalarea infrastructurii 5G în Italia. Ambele companii aşteaptă decretul pentru a decide cum să facă afaceri cu partenerii chinezi.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
Business Card
BTPay
Cotnari
Gala 'Women in Economy 2020'
Benihana
Leap
Hotel Marshal Garden

ENGLISH SECTION

more articles

Anvergura
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
Pagini Aurii
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS