IGOR DODON:''Am votat pentru independenţa şi statalitatea Republicii Moldova''

G.U.
Politică /

''Am votat pentru independenţa şi statalitatea Republicii Moldova''

Preşedintele în exerciţiu al Republicii Moldova, socialistul Igor Dodon, care candidează pentru un nou mandat, a recurs, astăzi, la un discurs naţionalist pentru a-i convinge pe alegători să iasă la vot în al doilea tur al alegerilor prezidenţiale, informează Agerpres. El a declarat, la ieşirea de la urne, că a votat pentru "independenţa şi statalitatea Republicii Moldova", arătând că el crede în "viitorul Republicii Moldova" şi în "valorile tradiţionale".

"Eu astăzi am votat pentru independenţa şi statalitatea Republicii Moldova. Eu cred în viitorul acestei ţări, eu cred în viitorul Republicii Moldova. Eu am votat pentru pace, pentru liniştea inter-etnică. Eu am votat pentru schimbări spre bine. Avem nevoie de schimbări calitative, nu şocuri, nu crize, dar schimbări spre bine şi ele vor fi asigurate. Am votat pentru echitatea socială, pentru dezvoltarea economică, lucru pentru care noi, cu echipa, suntem bine pregătiţi. Am votat pentru echilibru în relaţiile externe. Eu nu vreau ca Republica Moldova să devină un pion în joaca geo-politică internaţională. Am votat pentru prietenie şi cu Uniunea Europeană şi cu Federaţia Rusă, şi cu România, şi cu Ucraina, pentru o politică externă echilibrată. Am votat pentru memoria celor care au stat la baza acestei ţări, noi suntem urmaşii lor, pentru valorile noastre tradiţionale, pentru valorile creştine", a afirmat Dodon.

Pe de altă parte, actualul lider de la Chişinău şi-a manifestat satisfacţia faţă de creşterea prezenţei la vot faţă de primul tur, desfăşurat în urmă cu două săptămâni, transmite Agerpres.

"Mă bucur astăzi că cu toţii suntem mai activi. Cetăţenii Republicii Moldova astăzi dau dovadă de responsabilitate şi de patriotism, indiferent unde se află, în ţară sau în afara ţării, în Est sau în Vest. Vedem că cetăţenii sunt mai activi şi eu cred că lucrul acesta este un lucru bun", a adăugat Igor Dodon.

În turul al doilea al alegerilor prezidenţiale de duminică, Igor Dodon o înfruntă pe pro-europeana Maia Sandu, care candidează din partea Partidului Acţiune şi Solidaritate. În primul tur, Maia Sandu a întrunit 36,16% din voturi, iar Igor Dodon s-a poziţionat pe locul doi, cu 32,61%.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

BTPay

Curs valutar BNR

18 Ian. 2021
Euro (EUR)Euro4.8740
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0405
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5329
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.4696
Gram de aur (XAU)Gram de aur238.2202

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Video

ENGLISH SECTION

more articles

Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro