Ikea cumpără 4.400 de hectare de pădure în Georgia, pentru a o proteja de dezvoltatori

A.P.
Companii / 31 ianuarie 2021

Ikea cumpără 4.400 de hectare de pădure în Georgia, pentru a o proteja de dezvoltatori

Un grup de investiţii, Ingka Group, care deţine şi oprează magazine ale gigantului suedez Ikea în Statele Unite a achiziţionat terenuri forestiere în sud-estul statului american Georgia, petru a proteja acest ecosismtem de dezvoltatori, relatează CNN, citat de News.

Ingka Group a achiziţionat 4.386 de hectare de pământ lângă bazinul râului Altamaha, anunţa compania la 14 ianuarie.

"Credem cu advărat că este posibil un management responsabil al pădurii, şi avem o mare parte de responsabilitate faţă de pâmântul pe care-l deţinem - şi prin extindere faţă de planetă - de a reface pădurile şi de a planta mai mult decât recoltăm", declară pentru CNN directorul Ingka Investments Krister Mattsson.

"Conservarea naturii este importantă în toate proprietăţile noastre. În această investiţie în Georgia este important în primul rând ca terenul să nu fie fărâmiţat în parcele mici şi să rămână pentru totdeauna un teren forestier", declară el.

Pe acest teren, achiziţionat de la organizaţia conservatoare nonprofit The Conservation Fund, trăiesc peste 350 de specii de aninale şi de plante sălbatce - inclusiv pinul mlaştinii şi ţestoasa georgiană -, în prezent protejate.

Înaintea migraţiei europene în America de Nord, păduri de pin de mlaştină acopereau peste 36.421.707 de hectare din sudul Virginiei în Florida şi în vestul Texasului. În Georgia, acest pin domina în jumătatea de sud a statului.

Mai puţin de 4% din această pădure a mai rămas, din cauza defrişării terenului în vederea dezvoltării şi agriculturii şi a trecerii la exploatarea forestieră, potrivit US Fish and Wildlife Service.

Economiile locale care au la bază lemnul vor fi susţinute în continuare, a anunţat Mattsson, iar publicul va continua să aibă acces la cea mai mare parte a terenului în scopuri recreative.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

FORUMUL INVESTITORILOR 2023
Avocat Ianul Alexandra
Electromagnetica
BTPay
danescu.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

27 Mar. 2023
Euro (EUR)Euro4.9405
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5913
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.0084
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6264
Gram de aur (XAU)Gram de aur289.0965

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
conferinta.afeer.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro