Abonament gratuit
Videoconferinţa “Energia în priză”Videoconferinţa “Energia în priză”

IMPLICAŢIILE CORUPŢIEI DIN ŢARA NOASTRĂ ÎN POLITICA AMERICANĂCazul Popoviciu tulbură apele la New York şi Washington

I.Ghe.
Ziarul BURSA #Politică /

Rudolph Giuliani (foto), avocatul personal al preşedintelui Trump, a semnalat în această lună că intenţionează să deschidă un nou front în atacurile sale împotriva fostului vicepreşedinte Joe Biden. Este vorba despre activitatea fiului acestuia, Hunter Biden, pentru un om de afaceri din România, care se confruntă cu acuzaţii de corupţie.

Rudolph Giuliani (foto), avocatul personal al preşedintelui Trump, a semnalat în această lună că intenţionează să deschidă un nou front în atacurile sale împotriva fostului vicepreşedinte Joe Biden. Este vorba despre activitatea fiului acestuia, Hunter Biden, pentru un om de afaceri din România, care se confruntă cu acuzaţii de corupţie.

Hunter Biden, fiul fostului vicepreşedinte american, l-a recrutat pe fostul şef al FBI Louis Freeh pentru a-l ajuta pe Puiu Popoviciu în ancheta în care era vizat de procurorii anticorupţie şi în care a fost condamnat în 2016, scrie New York Times. Publicaţia aminteşte că Rudolph Giuliani, avocatul personal al preşedintelui Trump, a semnalat în aceas­tă lună că intenţionează să deschidă un nou front în atacurile sale împotriva fostului vicepreşedinte Joe Biden. Este vorba despre activitatea fiului acestuia, Hunter Biden, pentru un om de afaceri din România, care se confruntă cu acuzaţii de corupţie.

Cu toate acestea, există şi reversul medaliei pentru fostul primar al oraşului New York: Rudolph Giuliani a participat la o acţiune pentru a-l ajuta pe Puiu Popoviciu şi a fost recrutat în acest sens de către Louis J. Freeh, fostul şef FBI. De fapt, Giuliani şi Hunter Biden erau în aceeaşi echipă, dacă nu în acelaşi timp. Iar activitatea lor şi a lui Freeh în favoarea omului de afaceri din România a fost în contrast cu eforturile depuse de Statele Unite, inclusiv de vicepreşedintele Biden în timp ce era în funcţie, pentru a încuraja lupta anticorupţie din această ţară, mai scrie New York Times.

Ceea ce s-a întâmplat în România arată modul în care Giuliani a desfăşurat o afacere internaţională cu clienţi care par să fi căutat să valorifice legăturile lui cu Donald Trump, deşi el l-a acuzat pe Hunter Biden că a încercat să profite de numele tatălui său în afacerile sale în alte ţări. Iar dezvăluirea legăturii dintre rolul său în România şi a lui Biden vine într-un moment în care Giuliani, fost primar în New York, este cercetat de procurorii federali pentru posibile încălcări ale legilor de lobby.

Hunter Biden, care este avocat, l-a sfătuit pe omul de afaceri Gabriel "Puiu" Popoviciu, în 2015, în timp ce tatăl său era vicepreşedinte, pentru a-l ajuta să scape de acuzaţiile de corupţie din Româ­nia. În 2016, Popoviciu a fost condamnat pentru afacerea cu terenuri din nordul Bucureştiului.

Chiar în perioada în care acesta a fost condamnat în 2016, Biden l-a recrutat pe Freeh pentru a ajuta la caz, potrivit a unor surse care cunosc această acţiune. Freeh l-a angajat apoi pe Giuliani, care anul trecut a criticat lupta anticorupţie din România şi a cerut amnistia celor condamnaţi, ceea ce ar fi putut să-l includă şi pe Popoviciu.

Popoviciu Gabriel Aurel, zis Puiu, a fost condamnat la 7 ani de închisoare, pentru implicarea sa în dosarul vânzării Fermei Băneasa. Vânzarea a fost ilegală, deoarece valoarea terenului a fost subevaluată de 150 de ori. Cumpărătorii au plătit 1 dolar pe metru pătrat de teren, deşi valoarea de piaţă a acestuia în momentul vânzării era de 150 dolari metrul pătrat. Popoviciu nu a executat nicio zi din pedeapsa penală, deoarece a fugit la Londra înainte ca sentinţa să devină definitivă. Reţinut de Poliţia Metropolitană în august 2017, Popoviciu a fost eliberat după plata unei cauţiuni de 200.000 de lire.

Surse din anturajul lui Popoviciu sus­ţin că acesta ar fi fost la originea publicării de către Giuliani a unui punct de vedere cu privire la activitatea fostei şefe a DNA, Laura Codruţa Kovesi. Popoviciu ar fi plătit prestaţia lui Giuliani în presa americană. Aceleaşi surse susţin că Popoviciu ar fi plătit articolul - denigrator la adresa fostei şefe a DNA - semnat de un consultant politic al conservatorilor de la Londra şi care a apărut în publicaţia britanică The Telegraph, cu câteva zile înainte ca Laura Codruţa Kovesi să fie numită oficial procuror şef al Parchetului European.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS

Curs valutar BNR

25 Sep. 2020
Euro (EUR)Euro4.8750
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.1874
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5137
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.3319
Gram de aur (XAU)Gram de aur251.0994

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Business Card
CEZ România
Smart City România
Cotaţii Emitenţi BVBCotaţii fonduri mutuale
BTPay
Balinesse Spa
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie