ÎN 2021Amber raportează o cifră de afaceri de 126,8 milioane de lei

G.D.
Companii / 4 mai

Jaime Gine, CEO al Amber

Jaime Gine, CEO al Amber

Amber raportează o cifră de afaceri record de 126,8 milioane de lei (30,5 milioane USD) în 2021, o creştere cu 56% comparativ cu anul trecut, conform unui comunicat remis redacţiei.

"2021 a fost un an excelent pentru Amber, unul în care am înregistrat o creştere masivă în ceea ce priveşte canalul de vânzări, pe fondul investiţiilor efectuate în ultimii ani în consolidarea echipelor noastre de dezvoltare şi de organizare a activităţilor de vânzări. Ne-am depăşit cu 10% estimările privind veniturile pentru 2021 şi am încheiat anul cu cea mai mare cifră de afaceri înregistrată vreodată de un studio independent de jocuri video din România. Accesul la talente cheie este esenţial pentru Amber şi credem că suntem poziţionaţi în mod unic pentru a profita de cele mai recente tendinţe din industrie şi pentru a valorifica baza de talente disponibilă pe pieţele emergente. Ne aşteptăm ca creşterea noastră să se accelereze în 2022, în linie cu cererea tot mai ridicată pentru serviciile Amber," a declarat Jaime Gine, CEO al Amber.

Din cifra de afaceri de 126,8 milioane de lei generată în 2021, aproximativ 70% au fost venituri din activitatea de R&D pentru dezvoltarea de jocuri video. Restul de 30% sunt venituri provenite din serviciile de asistenţă pentru dezvoltare, inclusiv asigurarea calităţii, asistenţa pentru clienţi şi localizare. În conformitate cu rezultatele raportate la jumătatea anului, la întreaga cifră de afaceri a Amber au contribuit entităţile străine, în principal cele din SUA. Compania colaborează cu branduri precum Amazon, Disney, NBC Universal, Paradox Interactive, Rovio, That Game Company, N3twork şi multe altele.

În 2021, dezvoltatorii Amber au lucrat la realizarea completă a peste zece jocuri pentru mobil, PC şi console. Unul dintre acestea a fost Tetris Beat, un joc de mare succes, publicat de N3TWORK şi dezvoltat de Amber. Mai mult, în 2021, Amber a intrat în sectorul emergent al jocurilor de tip blockchain şi a devenit rapid unul dintre liderii mondiali în acest domeniu. Jocurile blockchain includ elemente care folosesc tehnologii blockchain bazate pe criptografie. De cele mai multe ori, elementele blockchain din aceste jocuri au la bază criptomonedele sau jetoanele nefungibile (NFT) pe care jucătorii le pot cumpăra, vinde sau tranzacţiona cu alţi jucători, subliniază sursa citată.

Pentru 2022, Amber se aşteaptă să-şi menţină ritmul de creştere accelerat. La 1 mai 2022, Amber avea peste 1.000 de angajaţi localizaţi în birourile din Bucureşti, Botoşani, Guadalajara, Montreal, Kiev, San Francisco şi Los Angeles. Compania intenţionează să ajungă la peste 1.100 de angajaţi pe măsură ce îşi continuă expansiunea geografică.

În februarie 2022, Amber a decis să-şi susţină echipa din Ucraina anunţând deschiderea unui nou studio în Kiev. De la acel moment, prioritatea principală a Amber a fost să ia toate măsurile posibile pentru a asigura siguranţa angajaţilor săi. Studioul rămâne deschis şi Amber lucrează în paralel la continuarea planurilor de extindere şi în alte zone geografice, care vor fi anunţate în următoarele luni.

Extinderea se va realiza organic prin înfiinţarea de noi filiale sau prin activităţi de M&A. Scopul expansiunii, pe lângă pătrunderea în noi arii geografice, este de a creşte baza de talente, precum şi de a lărgi oferta de servicii şi specializări a tipurilor de jocuri, se mai arată în comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Conferinţa “Energia 2022”
Apanova
BTPay
Electromagnetica
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

05 Oct. 2022
Euro (EUR)Euro4.9419
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.9805
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.0577
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6702
Gram de aur (XAU)Gram de aur273.2533

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

solarenergy-expo.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
cnipmmr.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro