Conferinţa BURSA “FONDURILE EUROPENE”Conferinţa BURSA “FONDURILE EUROPENE”

ÎN ADUNAREA DIN DATA DE 19 APRILIEPrebet vrea să acorde 38% din profitul pe 2018, ca dividende

Andrei Iacomi
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital /

Acţionarii Prebet Aiud (PREB) sunt convocaţi, pentru data de 19 aprilie, pentru a aproba distribuirea de dividende în sumă de 0,94 milioane de lei, echivalentul a 38% din profitul net al anului trecut, de 2,5 milioane de lei, informează producătorul de materiale de construcţii printr-o notificare remisă ieri Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Nivelul dividendului brut pe acţiune este de 0,02076 lei, care oferă investitorilor un randament de 6,3% faţă de ultima cotaţie PREB de săptămâna trecută de 0,33 lei.

Potrivit propunerii conducerii Prebet, aproape 0,47 milioane de lei urmează să meargă către acoperirea pierderii suferite în 2017, iar diferenţa va fi distribuită către rezerve.

Pentru a beneficia de dividende, investitorii trebuie să deţină acţiuni PREB la data de 10 mai 2019, în timp ce plata se va realiza începând cu 29 mai 2019.

Totodată, acţionarii trebuie să mai aprobe prelungirea liniei de credit, ce include şi scrisori de garanţie bancară, în valoare de şase milioane de lei şi garantarea creditului în favoarea BRD - Groupe Societe Generale prin capacităţile de producţie ale societăţii şi soldul creditor al conturilor deschise la bănci.

Pentru 2018, Prebet a înregistrat o cifră de afaceri de 30,13 milioane de lei, cu 22,16% peste cea din anul anterior, creştere cu o dinamică mai accelerată decât cea a cheltuielilor de exploatare, care au urcat doar cu 6%, până la 27,34 milioane de lei, fapt ce a permis producătorului de materiale de construcţii să intre pe profit.

Compania este deţinută în proporţie de 30,85% de către Liviu Hagea, în timp ce Anodin Assets are o participaţie de 15,41%, iar Asociaţia salariaţilor Pas Prebet deţine circa 11,57% din societate.

Valoarea de piaţă a Prebet la BVB este de circa 15,03 milioane de lei.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Gala BURSA 2019
Gala BURSA 2019
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS