ÎN ANTICIPAREA VACCINĂRII ÎMPOTRIVA COVID-19UNICEF va crea stocuri de peste jumătate de miliard de seringi până la finalul anului

S.B.
Internaţional /

UNICEF va crea stocuri de peste jumătate de miliard de seringi până la finalul anului

În condiţiile în care lumea aşteaptă un vaccin împotriva COVID-19, UNICEF a început deja pregătirilepentru livrarea rapidă, sigură şi eficientă a viitorului vaccin, prin achiziţionarea şi pre-poziţionarea seringilor şi a altor echipamente necesare.

Imediat ce vaccinurile împotriva COVID-19 trec cu succes de studiile clinice, sunt aprobate şi primesc recomandarea de utilizare, va fi nevoie de tot atâtea seringi câte doze de vaccin vor fi produse. Pentru demararea preparativelor, anul acesta, UNICEF va face stocuri de 520 de milioane de seringi în depozitele sale, în cadrul unui plan mai amplu ce vizează 1 miliard de seringi până în 2021, pentru a acoperi cererea iniţială şi a se asigura că seringile sunt livrate statelor înaintea vaccinurilor împotriva COVID-19.

În 2021, presupunând că vor fi disponibile suficiente doze de vaccinuri împotriva COVID-19, UNICEF preconizează că va livra peste 1 miliard de seringi, în sprijinul eforturilor de vaccinare împotriva COVID-19, pe lângă cele 620 de milioane de seringi pe care UNICEF le va cumpăra pentru alte programe de vaccinare împotriva altor boli, precum rujeola, febra tifoidă şi altele.

"Vaccinarea lumii împotriva COVID-19 va reprezenta una dintre cele mai de amploare acţiuni din istoria omenirii şi va trebui să acţionăm cât de repede ne permite producţia de vaccinuri",a afirmat Henrietta Fore, directorexecutiv al UNICEF. "Pentru a acţiona rapid pe viitor, trebuie să acţionăm rapid acum. Până la finalul anului, vom avea deja peste jumătate de miliard de seringi pre-poziţionate acolo unde pot fi expediate rapid şi cu costuri mici. Asta înseamnă suficiente seringi pentru a face înconjurul lumii o dată şi jumătate".

În baza îndelungatei colaborări dintre cei doi parteneri, Gavi va rambursa costurile efectuate de UNICEF pentru achiziţionarea seringilor şi a recipientelor pentru eliminarea lor în siguranţă, care vor fi mai apoi utilizate în cadrul Facilităţii pentru acces global la vaccinuri împotriva COVID-19 (Facilitatea COVAX)şi pentru alte programe de imunizare finanţate de Gavi, în caz de nevoie.

Pe lângă seringi, UNICEF cumpără şi 5 milioane de recipiente pentru eliminarea în siguranţă a acestora, astfel încât seringile şi acele folosite să fie aruncate în siguranţă de către personalul din unităţile medicale, prevenind astfel riscul de înţepare accidentalăşi de contractare a unor boli cu transmitere sangvină. Fiecare recipient are o capacitate de 100 de seringi. Astfel, UNICEF va achiziţiona în paralel suficienterecipiente de acest gen pentru a acoperi întreaga cantitate de seringi.

Dispozitivele de injectare, precum seringile, şi recipientele pentru eliminarea în siguranţă au o durată de viaţă de cinci ani. Şi timpii de livrare a acestor dispozitive sunt lungi deoarece reprezintă articole voluminoase ce trebuie transportate pe cale maritimă. Vaccinurile, sensibile la căldură, sunt transportate în mod normal mai repede pe calea aerului. Pe lângă economisirea de timp, achiziţionarea precoce a seringilor şi a recipientelor pentru eliminarea în siguranţă a acestora permite şi reducerea presiunii asupra pieţei şi prevenirea unei eventuale creşteri vertiginoase a cererii în momentul în care vor fi disponibile vaccinurile.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
BTPay
elco

Curs valutar BNR

27 Noi. 2020
Euro (EUR)Euro4.8735
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0875
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5081
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.4471
Gram de aur (XAU)Gram de aur237.6576

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cramele Cotnari
Aratoys
hygienium.com
Cotaţii Emitenţi BVBCotaţii fonduri mutuale

ENGLISH SECTION

more articles

Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie