ICT

ÎN ANUL 2020Creştere de 10% a veniturilor operaţionale pentru Autonom Services

J.P.
Piaţa de Capital / 04 mai

Creştere de 10% a veniturilor operaţionale pentru Autonom Services

Autonom Services SA anunţă venituri consolidate de 327 milioane de lei în 2020 şi un profit net de 7,2 milioane lei. Grupul Autonom a reuşit să crească veniturile operaţionale consolidate cu 10%, conform unui comunicat remis redacţiei.

"Anul 2021 este unul special pentru noi deoarece marchează 15 ani de la înfiinţarea Autonom, o bornă importantă pentru o companie antreprenorială 100% românească şi care a reuşit să treacă cu brio prin două crize majore. În 2020, am depăşit toate estimările, care preconizau scăderi semnificative pentru industriile de rent-a-car şi leasing operaţional la nivel global. Rezultatele obţinute anul trecut, ne confirmă încă o dată că modelul de afaceri al Autonom este unul agil şi sustenabil, construit să reziste şocurilor. Suntem încrezători că ne aflăm la momentul unui nou ciclu de creştere pentru Autonom şi vom continua să investim în dezvoltarea şi pregătirea grupului pentru economia viitorului," a declarat Dan Ştefan, cofondator şi coacţionar al Autonom.

În ciuda impactului negativ al pandemiei, Autonom a reuşit să îşi crească cifra de afaceri aferentă diviziilor de leasing operaţional (+7,5% faţă de anul 2019) şi vânzări maşini rulate (+72,4%), recuperând astfel scăderea veniturilor diviziei de rent-a-car (-28,9%). Prin urmare, Autonom a încheiat 2020 cu 171,3 milioane lei venituri generate din leasing operaţional şi servicii suplimentare, 46,8 milioane lei venituri din închirierea autovehiculelor şi 79,4 milioane lei venituri din vânzarea autovehiculelor.

Alte reuşite obţinute în anul 2020, determinate de provocările perioadei includ obţinerea unui grad mediu anual de închiriere a flotei de 69%, un rezultat bun, având în vedere impactul asupra industriei turismului local şi internaţional precum şi creşterea indicatorului de satisfacţie al clienţilor (Net Promoter Score) la 82% în 2020, faţă de 74% cât a fost înregistrat pentru anul 2019, într-o industrie în care media se află sub 30%. În plus, volumul de închirieri aferente segmentului de maşină de înlocuire decontată de asigurarea RCA, a înregistrat o creştere de 31%.

"Luând în considerare disponibilităţile importante de numerar de aproape 75 de milioane de lei, ne pregătim pentru o nouă perioadă de creştere pentru Grupul Autonom. Ţintim un ritm de creştere cu două cifre a veniturilor şi o profitabilitate mult mai bună decât în 2020, poate chiar şi decât în 2019. Ne aşteptăm ca piaţa din 2021 să fie similară cu cea din 2009, când afacerea Autonom a crescut semnificativ. Considerăm că modelul nostru de afaceri este unul sănătos şi pregătit să continue să evalueze toate oportunităţile de creştere sustenabilă, atât organică cât şi prin achiziţii de companii compatibile cu modelul de business al companiei," a adăugat Marius Ştefan, cofondator şi coacţionar al Autonom.

Până în prezent, în 2021, Autonom a avut parte de creşteri pe toate liniile de business. Companiile prezintă un interes major pentru investiţii în servicii de leasing operaţional, iar pe partea de rent-a-car, Autonom a înregistrat un grad istoric de închiriere. Prin urmare, conducerea Autonom se aşteaptă la o creştere semnificativă a tuturor indicatorilor operaţionali. Această evoluţie va continua să fie stimulată de consolidarea poziţiei pe pieţele în care Autonom activează, precum şi testarea de produse şi pieţe noi.

De asemenea, compania analizează în mod activ potenţiale achiziţii de companii compatibile cu modelul de business al Autonom. O abordare similară a fost aplicată în cazul BT Operational Leasing, care începând cu ianuarie 2021 este complet integrată în structura Autonom Services. Prin această fuziune, Autonom a parcurs un pas important în dezvoltarea diviziei de leasing operaţional a Grupului, prin creşterea portofoliului de clienţi şi a activelor deţinute, şi colaborarea strânsă cu cel mai puternic grup financiar local - Banca Transilvania. De asemenea, integrarea a accelerat dezvoltarea Autonom Services prin obţinerea unor sinergii importante, financiare şi operaţionale. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Dtlawyers
Apanova
BTPay
Boromir

Curs valutar BNR

07 Mai. 2021
Euro (EUR)Euro4.9262
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0800
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.4941
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6770
Gram de aur (XAU)Gram de aur238.7720

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Tohani
Cotaţii Emitenţi BVB
Concurs de idei de afaceri inovative ”Money is Funny” – ÎNSCRIERI
Cotaţii fonduri mutuale
Energy CEO forum awards
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro