Gala BURSA 2019Gala BURSA 2019
Revista BURSA Construcţiilor

ÎN ANUL FINANCIAR 2017-2018GEZE România şi-a sporit cifra de afaceri cu 15%, la peste 4 milioane euro

A.V.
Ziarul BURSA #Companii #Construcţii /

GEZE România şi-a sporit cifra de afaceri cu 15%, la peste 4 milioane euro

"Anul financiar 2019-2020 va trebui abordat cu prudenţă, luând în calcul o posibilă contracţie a pieţei construcţiilor", potrivit companiei 

Cifra de afaceri a GEZE România, furnizor de sisteme premium de acţionare a uşilor şi ferestrelor, a depăşit pragul de 4 milioane de euro în anul financiar 2017-2018, datorită consolidării imaginii companiei şi creşterii volumului pieţei construcţiilor, în special a segmentelor de office şi comercial, potrivit unui comunicat al societăţii.

Potrivit GEZE, la creşterea business-ului local au contribuit cu precădere vânzările sistemelor de uşi automate, în special cele rotative, dar şi ale sistemelor de evacuare a fumului, a gazelor fierbinţi şi de ventilare.

"În anul financiar 2017-2018 am reuşit să transformăm provocările şi solicitările speciale în reuşite şi să câştigăm proiecte de referinţă, ceea ce a dus la creşterea afacerilor cu aproximativ 15% comparativ cu anul anterior", a declarat Vlad Stanislav, Managing Director GEZE România, adăugând: "Principalele provocări şi dificultăţi cu care ne-am confruntat au fost volumul scăzut al forţei de muncă disponibile pe piaţa construcţiilor, nivelul de calificare al acesteia, dar şi dezvoltarea unor soluţii personalizate, complexe, care au implicat un consum ridicat de resurse".

Principalii poli de business, în ceea ce priveşte proiectele de anvergură, atât din perspectiva volumului, cât şi a complexităţii acestora, rămân oraşele mari precum Bucureşti, Timişoara, Cluj şi Iaşi, notează comunicatul, adăugând că printre proiectele de referinţă ale societăţii se numără The Bridge Offices, Lidl Headquarters Bucureşti, Vox Offices Timişoara, Bega Offices Timişoara, Globalworth Campus, Riviera Cluj, Iaşi, United Business Center 1 Timişoara, Shopping City Râmnicu Vâlcea, Hilton Bucureşti etc.

Pentru anul financiar care a început la 1 iulie, GEZE România planifică o creştere a cifrei de afaceri de cel puţin 10%, în baza numărului ridicat de proiecte aflate în desfăşurare, a diversificării şi extinderii activităţilor diviziei de after-sales, dar şi a lansării unor noi produse şi tehnologii precum sistemul GEZE Cockpit.

Compania atrage atenţia că anul financiar 2019-2020 va trebui abordat cu prudenţă, "luând în calcul o posibilă contracţie a pieţei construcţiilor din România".

Vlad Stanislav a explicat: "Observăm o prudenţă tot mai mare a investiţiilor, cu precădere a celor străine, din cauza instabilităţii politice prelungite, precum şi a lipsei de investiţii în infrastructură, care poate aduce un blocaj, fie şi temporar al proiectelor. Problema generalizată a domeniului construcţiilor din România, şi anume criza forţei de muncă, are efecte negative duble, atât asupra investiţiilor, cât şi a companiilor de construcţii, prin creşterea costurilor pentru angajatori, care scade apetitul pentru dezvoltarea capacităţilor de producţie şi logistice locale".

Înfiinţată în 1863, compania GEZE GmbH este dezvoltator şi producător de sisteme de acţionare a uşilor şi ferestrelor şi de tehnologie de siguranţă. În prezent, grupul deţine 30 de subsidiare la nivel mondial şi peste 2.800 de angajaţi. În România, compania GEZE este prezentă din 2004, funcţionând ca subsidiară independentă din anul 2010.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS