ÎN CHILEEnel Green Power vrea să instaleze o fabrică pilot de producere a hidrogenului verde

G.U.
Internaţional / 03 octombrie 2020

Enel Green Power vrea să instaleze o fabrică pilot de producere a hidrogenului verde

Enel Green Power Chile (EGP Chile), filială a Enel Chile, intenţionează să participe alături de câteva companii partenere la instalarea unei fabrici pilot de producere a hidrogenului verde, cu ajutorul unui electrolizor alimentat cu energie eoliană, informează News.ro. Proiectul pilot, care ar fi unul dintre cele mai mari de acest gen din America Latină, ar urma să fie situat în regiunea Magallanes.

Astfel, hidrogenul regenerabil, cunoscut şi ca hidrogen verde, ar putea fi produs pentru prima dată în Chile cu ajutorul unui electrolizor alimentat cu energie eoliană.

"Enel Green Power Chile (EGP Chile), filială a Enel Chile, intenţionează să participe alături de compania chiliană de energie AME şi potenţialii parteneri ENAP (Compania Naţională de Petrol din Chile), Siemens Energy şi Porsche, la instalarea unei fabrici pilot de producere a hidrogenului verde, cu ajutorul unui electrolizor alimentat cu energie eoliană, în Cabo Negro, la nord de Punta Arenas, în regiunea Magallanes. Proiectul este actualmente supus aprobării autorităţilor locale, iar structura de finanţare este în curs de finalizare. Unitatea ar urma să fie pusă în funcţiune în anul 2022 şi ar fi prima fabrică de acest gen, care ar produce hidrogen verde, în Chile, precum şi una dintre cele mai mari din America Latină", a informat compania.

Anunţul a fost făcut în cadrul unui eveniment la care a participat ministrul Energiei din Chile, Juan Carlos Jobet.

"Hidrogenul verde poate juca într-adevăr un rol important în tranziţia energetică, prin susţinerea decarbonizării sectoarelor ale căror emisii sunt mai greu de diminuat şi unde electrificarea nu este o soluţie facilă. Enel se concentrează pe acest tip de hidrogen, produs prin electrolizoare alimentate cu energie 100% regenerabilă. Acest proiect, care este o etapă importantă pentru grup la nivel global, ne poate pune viziunea în practică. Mai exact, un astfel de proiect ne poate permite să analizăm cele mai bune soluţii tehnologice pentru a produce hidrogen în mod eficient, maximizând potenţialul resurselor şi al infrastructurii din regiunea Magallanes. Aşa cum am făcut în Chile, vom continua să investigăm şi alte ţări, unde iniţiative similare pot fi lansate", a declarat Salvatore Bernabei, numit recent CEO al Enel Green Power la nivel global şi şef al diviziei de business Global Power Generation din cadrul Enel,

Într-o ţară cu resurse naturale extraordinare, Patagonia se remarcă prin faptul că are unele dintre cele mai bune condiţii de vânt pe uscat din lume, datorită proximităţii de Antarctica. Această constatare este reiterată de un studiu privind resursele eoliene, realizat de EGP Chile, în ultimii doi ani. Caracteristicile unice menţionate permit Patagoniei să aibă o producţie constantă de energie eoliană, un element fundamental care permite regiunii să se poziţioneze ca un pol de dezvoltare pentru hidrogenul verde, potrivit Enel.

Mai exact, regiunea Magallanes ţinteşte să îşi diversifice mixul de energie, care, istoric, s-a bazat pe petrol şi gaze, folosind infrastructurile existente pentru a accelera decarbonizarea prin hidrogen verde generat de energie eoliană.

Chile se dovedeşte una dintre ţările cu cel mai mare potenţial pentru producţia şi exportul de hidrogen verde din lume. Potrivit Ministerului Energiei din Chile, datorită hidrogenului verde, până în 2050, va fi posibilă reducerea nivelului cumulat de CO2 al ţării cu până la 20%. Agenţia Internaţională pentru Energie (IEA) estimează că Chile este capabilă să producă 160 de milioane de tone de hidrogen verde pe an, dublând cererea actuală de hidrogen. Totodată, potrivit estimărilor Bloomberg, preţul hidrogenului verde ar putea concura cu motorina în mai puţin de 10 ani.

Enel în Chile este cea mai mare companie energetică, cu o capacitate instalată de peste 7.200 MW, din care peste 4.700 MW reprezintă energie din surse regenerabile, respectiv peste 3.500 MW din surse hidro, mai mult de 600 MW de energie eoliană, aproximativ 500 MW solară şi circa 40 MW geotermală. Grupul operează, de asemenea, în sectorul de distribuţie prin Enel Distribucion Chile, care deserveşte aproximativ 2 milioane de clienţi, precum şi în sectorul soluţiilor energetice avansate, prin Enel X Chile.

Enel Green Power este divizia de energie regenerabilă a Grupului Enel dedicată dezvoltării şi operării surselor regenerabile de energie din întreaga lume, fiind prezentă în Europa, cele două Americi, Asia, Africa şi Oceania. Enel Green Power este lider mondial în sectorul energiei verzi, cu o capacitate instalată de 46,4 GW printr-un mix de surse care include energia eoliană, solară, geotermală şi hidroenergie, şi conduce procesul de integrare a tehnologiilor inovatoare în centrale de energie regenerabilă.

BTPay

Curs valutar BNR

20 Ian. 2021
Euro (EUR)Euro4.8741
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0207
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5221
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.5103
Gram de aur (XAU)Gram de aur239.7608

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

The Diplomat-Bucharest Awards Gala 2021
Video

ENGLISH SECTION

more articles

Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro