ÎN CONTEXTUL SCĂDERII RATEI DE INFECTAREPSD cere desfăşurarea şedinţelor CGMB în sala de consiliu

G.U.
Politică / 29 ianuarie

Sursă foto: Libertatea

Sursă foto: Libertatea

Consilierii generali PSD îi solicită primarului general al Capitalei, Nicuşor Dan, ca şedinţa convocată astăzi să se desfăşoare cu participarea tuturor consilierilor în sala Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB) din Primăria Capitalei, transmite Agerpres.

Conform unui comunicat postat pe pagina de Facebook a liderului grupului PSD din CGMB, Aurelian Bădulescu, instituţia Primarului Municipiului Bucureşti "nu are atribuţii" privind stabilirea modalităţii în care se pot desfăşura şedinţele, acesta fiind "atributul exclusiv" al CGMB, în conformitate cu dispoziţiile art. 129 din Ordonanţa Guvernului nr. 57/2019 privind Codul Administrativ.

"Consilierii generali ai PSD reclamă comportamentul Primarului General al Capitalei în privinţa modalităţii în care convoacă şi în acest moment şedinţele de Consiliu General, când Capitala a ieşit din scenariul roşu. Acum sunt întrunite toate condiţiile pentru desfăşurarea cu prezenţa fizică în sala de Consiliu a tuturor consilierilor generali. În Bucureşti rata de infectare este sub 3 cazuri la mia de locuitori. Primarul general nu se mai poate ascunde aşadar în spatele scuzei unei posibile infectări cu COVID 19, dacă şedinţele s-ar desfăşura cu toţi consilierii generali în sala care are peste 100 de locuri, deci este oricum suficient de încăpătoare pentru a asigura condiţiile de distanţare", a menţionat sursa citată.

Potrivit comunicatului, în cazul în care primarul general nu va ţine cont de această solicitare, consilierii generali ai PSD "vor raporta acest abuz" tuturor instituţiilor naţionale şi europene.

"Singura explicaţie rămâne frica exacerbată pe care Nicuşor Dan o are vis a vis de întâlnirea faţă în faţă cu grupul politic PSD, prin raportarea la necunoaşterea legii şi lipsa evidentă a calităţilor pe care ar trebui să le deţină primarul general al Municipiului Bucureşti. Consilierii generali ai PSD îi solicită cu fermitate primarului general al Municipiului Bucureşti să nu interzică accesul grupului de consilieri locali în sala de şedinţă şi să nu dispună prin solicitări sau prin alte forme de dispoziţie care rezultă din folosirea discriminatorie şi disproporţională a drepturilor conferite de mandatului primarului general, cum ar fi Poliţia Locală a Municipiului Bucureşti, interzicerea accesului consilierilor locali în sala de şedinţă", precizează grupul PSD.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Înăuntrul Bursei de Valori din Bulgaria

Videoconferinţa “Sănătate şi FARMA - Sistemul sanitar, sub valul al IV-lea”
Dtlawyers
BTPay
Apanova
Stiri Locale

Curs valutar BNR

20 Oct. 2021
Euro (EUR)Euro4.9488
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.2570
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.6067
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8649
Gram de aur (XAU)Gram de aur243.4131

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

eximbank.ro
certificateorigine.ro
gerocossen.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
invietraditia.ro
cnipmmr.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro