Conferinţa internaţională “Finanţarea Infrastructurii prin mecanismele Pieţei de Capital”Conferinţa internaţională “Finanţarea Infrastructurii prin mecanismele Pieţei de Capital”

ÎN CREŞTERE CU 38% ÎN PRIMELE 9 LUNI DIN 2019 FAŢĂ DE ACEEAŞI PERIOADĂ A ANULUI TRECUTCity Insurance - prime brute subscrise de 298 milioane euro

E.O.
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări /

Societatea de Asigurare-Reasigurare City Insurance a încheiat primele nouă luni ale anului 2019 cu un volum al primelor brute subscrise de 298 milioane euro (echivalentul a 1,413 milioane lei), o creştere cu 38% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, conform unui comunicat de presă.

Acesta arată că remarcabilă este şi creşterea numărului de dosare de daună plătite până la sfârşitul lunii septembrie 2019 - 109.065, faţă de 84.424 dosare de daună achitate în ianuarie-septembrie 2018. După primele nouă luni ale lui 2019, City Insurance înregistrează un volum total de daune plătite de 179 milioane euro, echivalentul a 849 milioane lei.

Din totalul volumului de prime brute, asigurările RCA au o valoare de 252 milioane euro (echivalentul a 1,19 miliarde lei), iar primele non-RCA înregistrează o valoare de 46 milioane euro (echivalentul a 218 milioane lei). Cele mai importante creşteri faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut provin din asigurări CASCO (+306%), asigurări de tip engineering (+247%), asigurări de garanţii (+221%), asigurările RCA (+26%).

La sfârşitul lunii septembrie 2019, portofoliul Societăţii de Asigurare-Reasigurare City Insurance include 170.082 locuinţe, 269.070 persoane asigurate pentru riscul de accidente şi 2.136.330 de autovehicule, conform sursei citate.

Renato Szilagyi, Vice-Preşedinte al Directoratului City Insurance, subliniază: "Creşterea cu 38% a afacerilor este o performanţă importantă în orice industrie, cu atât mai mult într-una competitivă, aşa cum este cea a asigurărilor generale. (...) Simplificăm procesele de lucru şi îmbunătăţim în fiecare zi atât portofoliul de produse de asigurare City Insurance, cât şi calitatea acestora. Apoi e inovaţia. Digitalizăm cu resurse proprii. Suntem printre cele mai avansate companii care folosesc tehnologia ca aliat. Toate cele de mai sus ne-au adus unde suntem astăzi: un volum total de prime subscrise de aproape 300 milioane de euro şi depăşirea pragului de 100.000 de dosare de daună plătite".

Înfiinţată în 1998 de către investitori români şi străini, Societatea de Asigurare Reasigurare City Insurance deţine 42 de birouri şi filiale pe tot cuprinsul ţării, având mai bine de 400 de angajaţi.

Compania a intrat în topul primelor 10 Societăţi de Asigurare încă din 2012 şi este singura companie care nu este afiliată unui grup internaţional. În 2008, City Insurance a devenit primul asigurător din România cu activităţi în alte state europene, în baza principiului liberei circulaţii a serviciilor pe cuprinsul Uniunii Europene, iar în 2014, compania şi-a extins activitatea în piaţa elenă.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

BTPay
Cotnari
Gala Anis
Leap

ENGLISH SECTION

more articles

Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS