ÎN LUNA OCTOMBRIESentimentul mediului de afaceri german scade pentru prima dată în cinci luni

Mihai Gongoroi
Ziarul BURSA #Internaţional / 27 octombrie 2020

Sentimentul mediului de afaceri german scade pentru prima dată în cinci luni

Sentimentul din mediul de afaceri german s-a înrăutăţit în luna octombrie, indicele calculat de institutul Ifo coborând pentru prima dată în ultimele cinci luni, a anunţat ieri institutul.

Potrivit unui comunicat al Ifo, întreprinderile germane devin din ce în ce mai preocupate în contextul creşterii numărului de cazuri de Covid-19.

Astfel, indicele Ifo privind climatul din mediul de afaceri a scăzut la 92,7 puncte în octombrie de la o valoare revizuită în jos de 93,2 puncte în septembrie (93,4 puncte iniţial). Economiştii sondaţi de Wall Street Journal estimaseră o valoare de 92,9 puncte pentru septembrie. În luna august, indicele Ifo a venit la 92,5 puncte.

Percepţia companiilor privind condiţiile curente s-a îmbunătăţit uşor, indicele corespunzător urcând la 90,3 puncte în octombrie de la 89,2 puncte în septembrie.

Pe de altă parte companiile sunt din ce în ce mai sceptice cu privire la perspectivele viitoarelor luni, mai notează institutul Ifo. Indicele aşteptărilor a coborât la 95,0 puncte de la o valoare revizuită de 97,4 puncte în septembrie.

Indicele Ifo este bazat pe un sondaj realizat în rândul a circa 9.000 de companii din industria manufacturieră, servicii, comerţ şi construcţii.

Amintim că industria prelucrătoare din zona Euro a accelerat în octombrie (indicatorul PMI la maximul din august 2018), pe fondul relansării economiei mondiale şi mix-ului relaxat de politici economice. Aici s-a consemnat însă o divergenţă din ce în ce mai accentuată între industriile din Germania şi Franţa de exemplu, cea franceză suferind o nouă scădere în octombrie după cea din septembrie în timp ce industria germană şi-a intensificat revenirea.

Totodată, industria de servicii din zona Euro a scăzut pentru a doua lună la rând în octombrie, dat fiind că intensificarea pandemiei a determinat reintroducerea unor restricţii. Astfel, pentru zona Euro se prefigurează un scenariu al unei recesiuni în W cu un posibil double dip în trimestrul al patrulea.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Ciudata formulare: Sentimentul din mediul de afaceri german scade...

    Ziaristi la ff, sau traducere automata cu Google! 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Dtlawyers
Apanova
BTPay
Boromir

Curs valutar BNR

06 Mai. 2021
Euro (EUR)Euro4.9266
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0881
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.4961
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6915
Gram de aur (XAU)Gram de aur235.7106

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Tohani
Cotaţii Emitenţi BVB
Concurs de idei de afaceri inovative ”Money is Funny” – ÎNSCRIERI
Cotaţii fonduri mutuale
Energy CEO forum awards
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro