Abonament gratuit
Videoconferinţa “Antreprenoriat fără gen”Videoconferinţa “Antreprenoriat fără gen”

ÎN PERIOADA 1 - 5 IULIEPurcari şi-a răscumpărat aproape 15.000 de acţiuni

ANDREI IACOMI
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital /

Purcari şi-a răscumpărat aproape 15.000 de acţiuni

Producătorul de vinuri Purcari Wineries (WINE) şi-a răscumpărat 14.895 de acţiuni, în primele cinci şedinţe de tranzacţionare ale lunii curente, pentru suma de 356.516 lei, informează compania pentr-un raport remis Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Achiziţiile, ce au fost realizate la preţuri medii ponderate zilnice cuprinse între 23,7 lei şi 24 lei, fac parte din programul de răscumpărare a cel mult 200.000 de acţiuni WINE, echivalentul a 1% din capitalul societăţii, operaţiunea având drept scop îndeplinirea unor obligaţii privind recompensarea managementului.

Începând cu 13 iunie, când a demarat programul de răscumpărare, şi până la data de 5 iulie, producătorul de vinuri din Republica Moldova a cumpărat 39.940 de acţiuni WINE, numărul de titluri rămase de achiziţionat fiind de 160.060.

Operaţiunea presupune ca acţiunile să fie achiziţionate prin tranzacţionare în piaţa reglementată sau prin oferte publice, la preţuri cuprinse între 5 lei/acţiune şi 30 de lei/acţiune.

Programul, ce este intermediat de de WOOD & Company Financial Services, se va derula pe o perioadă de doi ani.

Recent preţul acţiunii WINE a atins un maxim istoric, de 24 lei, cu 14,28% peste cotaţia de 21 de lei, la care titlurile producătorului de vinuri au intrat la tranzacţionare la BVB în luna februarie lui 2018.

La finalul anului trecut, Victor Bostan, fondatorul şi directorul general al Purcari avea, prin Amboselt Universal Inc, o deţinere de 25,03% din companie, în timp ce Lorimer Ventures Limited controla 22,7% din producătorul de vinuri.

Alţi acţionari importanţi ai societăţii sunt Franklin Templeton Inves-tments, Magna Umbrella Fund PLC, SEB SICAV 2 şi IFC (International Financial Corporation).

Valoarea de piaţă a companiei la Bursa de Valori Bucureşti este de 480 milioane de lei.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. ...

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS