ÎN PRIMA ETAPĂ A PLASAMENTULUI PRIVATImpact Developer & Contractor a strâns 58,96 milioane de lei

ANDREI IACOMI
Piaţa de Capital #Construcţii / 26 ianuarie

Impact Developer & Contractor a strâns 58,96 milioane de lei

Banii vor fi folosiţi pentru dezvoltarea societăţii şi implementarea strategiei de expansiune la nivel naţional

Dezvoltatorul imobiliar Impact Developer & Contractor (IMP) a strâns 58,96 milioane de lei în prima etapă a plasamentului privat încheiat în data de 21 ianuarie, a anunţat astăzi compania printr-un raport publicat pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Compania a vândut 84,23 milioane de acţiuni noi, la preţul de 0,7 lei pe titlul, în urma operaţiunii capitalul social al dezvoltatorului imobiliar majorându-se de la 393,75 milioane de lei la 414,8 milioane de lei.

Plasamentul fusese lansat pentru atragerea a cel mult 245 milioane de lei. În vară, acţionarii dezvoltatorului imobiliar aprobaseră delegarea Consiliului Impact să decidă şi să implementeze majorarea capitalului social al companiei prin aport în numerar, prin una sau mai multe emisiuni de acţiuni. De asemenea, s-a aprobat ca boardul să poată decide restrângerea sau ridicarea dreptului de preferinţă al acţionarilor existenţi pentru subscrierea noilor titluri.

"Majorarea capitalului social are ca scop finanţarea planurilor de dezvoltare ale societăţii şi implementarea strategiei de expansiune la nivel naţional", se arată într-o rezoluţie a Consiliului Impact din luna septembrie a anului trecut.

Pentru primele nouă luni ale anului trecut, Impact Developer & Contractor a raportat venituri din vânzarea proprietăţilor de 135,35 milioane de lei, în scădere cu 19% faţă de cele din aceeaşi perioadă a anului anterior, în timp ce profitul net s-a ridicat la 7,5 milioane de lei, cu 43% sub cel din primele trei trimestre ale lui 2020.

La data de 5 iulie a anului trecut, Gheorghe Iaciu deţinea circa 60% din companie, în timp ce Adrian Andrici avea aproape 16% din Impact Developer & Contractor.

Evaluarea bursieră a Impact Developer & Contractor se ridică la circa 1,13 miliarde de lei.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Sunt acționar mic în această companie, m aş fi bucurat să particip la majorarea de capital, însă cei cu acțiuni puține nu au fost lăsați să participe! Cu ani în urmă l am cunoscut pe acționarul majoritar şi mi a lăsat impresia unui om onest şi foarte motivat să reuşească în tot ce investeşte. De aceea am

    cumpărat, fără ezitare ,acţiuni la Impact (să dea Domnul să urce continuum) din bruma de bani economisiți cu trudă. Sper să facem bănuți Dl Iaciu! Să fie cu noroc şi nu uitați şi de cei care sunt ceva mai minoritari! 

    1. Mergi in instanta si contesti MCS ca ceea ce a facut Iaciu e ilegal sa restrangi dreptul unor actionari de a participa la MCS.

      Asta inseamna diluare voita pentru actionarii existenti. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Apanova
BTPay
Electromagnetica
infinitumcosmetics.ro
fabricadeceai.ro

Curs valutar BNR

19 Mai. 2022
Euro (EUR)Euro4.9474
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7141
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.8270
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8404
Gram de aur (XAU)Gram de aur276.8333

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
piperea.ro
romaniansmartcity.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro