Conferinţa internaţională “Finanţarea Infrastructurii prin mecanismele Pieţei de Capital”Conferinţa internaţională “Finanţarea Infrastructurii prin mecanismele Pieţei de Capital”

ÎN PRIMELE CINCI LUNI ALE ANULUI, Producţia industrială a crescut cu 1,4%

Laura Boico
Macroeconomie /

Producţia industrială a crescut cu 1,4% în primele cinci luni din acest an, comparativ cu aceeaşi perioadă din 2015, pe seria brută, potrivit unui comunicat de presă al Institutului Naţional de Statistică (INS).

În perioada 1.I - 31.V.2016, comparativ cu perioada 1.I - 31.V.2015, producţia industrială (serie brută) a crescut cu 1,4%, datorită creşterii industriei prelucrătoare (+2,4%). Industria extractivă şi producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat au scăzut cu 19,6%, respectiv cu 1,6%.

Producţia industrială, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în perioada 1.I - 31.V.2016, comparativ cu perioada 1.I - 31.V.2015, a rămas la acelaşi nivel. Industria prelucrătoare a crescut cu 2,0%, în timp ce industria extractivă şi producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat au scăzut cu 19,4%, respectiv cu 1,9%, informează INS.

Potrivit Institutului, în luna mai 2016, producţia industrială a scăzut faţă de luna precedentă atât ca serie brută, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 1,3%, respectiv cu 4,0%. Faţă de luna corespunzătoare din anul precedent, producţia industrială a crescut cu 1,5% ca serie brută şi a scăzut cu 1,6% ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate.

În luna mai 2016, producţia industrială (serie brută) a scăzut faţă de luna precedentă cu 1,3%, ca efect al scăderii producţiei şi furnizării de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat (-6,2%) şi a industriei prelucrătoare (-1,0%). Industria extractivă a crescut cu 1,5%.

Faţă de luna corespunzătoare din anul precedent, producţia industrială (serie brută) a crescut cu 1,5%, susţinută de creşterea producţiei şi furnizării de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat (+4,4%) şi a industriei prelucrătoare (+2,3%). Industria extractivă a scăzut cu 25,4%, se mai precizează în comunicatul INS.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

BTPay
Cotnari
Gala Anis
Leap

ENGLISH SECTION

more articles

Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS