ÎN PRIMELE NOUĂ LUNI ALE ANULUI ROCA Agri RDF trece de 100 milioane euro cifră de afaceri

G.D.
Companii / 10 noiembrie 2022

Florin Deznan, Cofondator şi CEO ROCA Agri RDF

Florin Deznan, Cofondator şi CEO ROCA Agri RDF

ROCA Agri RDF, holdingul de agricultură dezvoltat prin parteneriatul dintre ROCA Investments şi RDF SA Arad, a realizat la finalul primelor nouă luni din acest an o cifră de afaceri de 100 milioane euro, conform unui comunicat remis redacţiei. Într-un context economic dificil, marcat de secetă şi de războiul de la graniţele României, holdingul a reuşit performanţa de a creşte business-ul cu 45% faţă de aceeaşi perioadă a anului 2021.

"Anul acesta ne-am concentrat pe consolidarea şi integrarea Adidana alături de RDF şi RDF Agricultura. Focusul nostru a fost pe echipe, pe integrarea şi creşterea performanţelor acestora precum şi pe eficientizarea operaţională. Situaţia economică actuală ne-a provocat să găsim cele mai potrivite soluţii pentru clienţii şi pentru business-ul nostru", a spus Florin Deznan, Cofondator şi CEO ROCA Agri RDF.

Potrivit sursei citate, toate aceste eforturi, au generat un profit operaţional de 4,7 milioane euro, la final de septembrie şi un profit net de 2,7 milioane euro.

Strategia ROCA Agri RDF pentru următoarea perioadă vizează o creştere accelerată, atât organică, cât şi prin tranzacţii de tip M&A. La nivelul întregului an 2022, ROCA Agri RDF estimează venituri de peste 140 milioane euro.

"Cu un portofoliu în continuă expansiune, ROCA Agri RDF face paşi mari către realizarea viziunii de a deveni un one-stop shop pentru fermieri la nivelul întregului sector agricol. Ne vom concentra în continuare pe dezvoltarea ROCA Agri RDF prin noi achiziţii care vor consolida holdingul atât prin extinderea teritorială, cât şi prin diversificarea gamei de produse şi servicii", a declarat Alexandru Savin, Membru al Boardului ROCA Agri RDF din partea ROCA Investments.

Holdingul ROCA Agri RDF are în componenţă companiile RDF SA, RDF Agricultura SRL şi Adidana SRL. În plus, compania Dachim este în curs de alăturare holdingului, tranzacţie prin care ROCA Agri RDF îşi va extinde capacităţile şi îşi va dezvolta activităţile în distribuţia de input-uri, trading de cereale, producţie agricolă şi procesare de cereale.

Investiţiile holdingului de agricultură sunt realizate în companii româneşti şi vizează dezvoltarea de noi linii de business şi implementarea conceptului de one-stop shop pentru fermieri la nivelul întregului sector agricol. Colaborarea dintre companiile la nivelul holding-ului formează sinergii, schimb de know-how între echipe şi ajută la optimizarea proceselor.

Agricultura joacă un rol strategic în contextul actual, în care războiul din Ucraina are efecte la nivel global. În 2021, ponderea agriculturii în PIB a revenit la 4,4%, nivel comparabil cu perioada 2017-2018, potrivit celor mai recente date oficiale disponibile, se mai arată în comunicat.

Conferinţa “Securitatea cibernetică”
Avocat Ianul Alexandra
cautavocat.ro
BTPay
danescu.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

03 Feb. 2023
Euro (EUR)Euro4.9005
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4823
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9076
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.4945
Gram de aur (XAU)Gram de aur275.3749

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro