ÎN PRIMUL SEMESTRU AL ANULUICity Insurance, Asirom VIG, Carpatica Asig şi Euroins au cumulat 76,14% din totalul petiţiilor înregistrate la ASF

C.P.
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 25 iulie 2016

City Insurance, Asirom VIG, Carpatica Asig şi Euroins au cumulat 76,14% din totalul petiţiilor înregistrate la ASF
 • document ataşat apasă aici pentru a descărca.

  Neplata despăgubirilor solicitate, aspectul cel mai des reclamat de către petenţi

  Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a primit, în primele şase luni ale anului, un număr total de 8.124 petiţii transmise de către asiguraţi/păgubiţi, dintre care au fost înregistrate, analizate şi soluţionate în mod unic pe petent 4.998 petiţii, conform unui comunicat al instituţiei. Comparativ cu perioada similară a anului trecut, numărul petiţiilor analizate şi soluţionate, în mod unic pe petent, a scăzut cu 2%.

  Din analiza petiţiilor rezultă că City Insurance SA, Asirom VIG SA, Carpatica Asig SA şi Euroins SA au cumulat 76,14% din totalul petiţilor înregistrate în primul semestru al anului.

  Pe de altă parte, Forte Asigurări SA (+8.100%), City Insurance SA (165,49%), Carpatica Asig SA (+45,13%) şi Asirom VIG SA (+26,00%) au înregistrat, în primele şase luni ale anului, creşteri ale numărului de petiţii înregistrate comparativ cu intervalul similar al anului 2015, potrivit ASF. Pentru celelalte societăţi au fost consemnate scăderi ale numărului de petiţii primite în semestrul I 2016 faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Cea mai mare scădere a fost înregistrată de către societatea Euroins SA (-42,10%), urmată de Uniqa Asigurări SA (-40,32%) şi Generali România SA (-34,75%), arată datele instituţiei.

  Cifra agregată a petiţiilor include şi: reveniri/completări la petiţii deja analizate, solicitări care nu intră în sfera de competenţă a ASF, solicitări trimise de către service-urile auto, solicitări referitoare la obiectul de activitate al altor direcţii de specialitate din cadrul Autorităţii şi care au fost predate acestora etc.

  Pe clase de asigurări, segmentul asigurărilor generale a înregistrat cel mai mare număr de reclamaţii, 98,08% din total. Reclamaţiile aferente asigurărilor obligatorii auto sunt în creştere cu 4,10% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, în timp ce petiţiile pe asigurările CASCO au scăzut cu 16,49%. Segmentul asigurărilor de incendii şi alte daune la proprietăţi a consemnat o scădere a reclamaţiilor cu 41,54%.

  Aspectul cel mai des reclamat de către petenţi a fost neplata despăgubirilor solicitate, acestea reprezentând 82% din totalul petiţiilor analizate în intervalul menţionat, din care 77% se referă la dosare de daună deschise în baza poliţelor RCA.

  Aproape 68% dintre petiţiile primite de către ASF au fost finalizate şi soluţionate în favoarea petenţilor, iar circa 50% dintre acestea au fost finalizate prin plata despăgubirilor solicitate/cuvenite.

  Cotaţii Internaţionale

  vezi aici mai multe cotaţii

  Bursa Construcţiilor

  www.constructiibursa.ro

  Energia în priză
  Apanova
  BTPay
  Electromagnetica
  Apanova
  hidroelectrica.ro
  danescu.ro
  arsc.ro

  Curs valutar BNR

  29 Sep. 2023
  Euro (EUR)Euro4.9746
  Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6864
  Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1446
  Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7433
  Gram de aur (XAU)Gram de aur282.2442

  convertor valutar

  »=
  ?

  mai multe cotaţii valutare

  Cotaţii Emitenţi BVB
  ahkawards.ro
  roenergy.eu
  cnipmmr.eu
  gotech.world
  Cotaţii fonduri mutuale
  Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
  Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
  The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
  BURSA
  BURSA
  Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
  Carte - The crisis solution terminus a quo
  www.agerpres.ro
  www.dreptonline.ro
  www.hipo.ro

  adb