ÎN URMA CREŞTERII CHELTUIELILOR ŞI A SCĂDERII VENITURILORTHR Marea Neagră raportează pierdere, în primele nouă luni ale anului

ANDREI IACOMI
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 10 noiembrie 2022

THR Marea Neagră raportează pierdere, în primele nouă luni ale anului

Turism, Hoteluri, Restaurante Marea Neagră (EFO) a suferit, în primele nouă luni ale anului, o pierdere de 6,8 milioane de lei, faţă de un profit de 8,9 milioane de lei în perioada ianuarie-septembrie 2021, în urma creşterii cheltuielilor şi a scăderii veniturilor, conform raportului companiei publicat, ieri, pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Vebiturile din exploatare s-au ridicat la 44,2 milioane de lei, cu 4% sub cele din primele nouă luni ale anului trecut. "Scăderea veniturilor din activitatea operaţională este cauzată de deschiderea majorităţii unităţilor de cazare şi alimentaţie publică abia în 12 iunie 2022, de renunţarea la contractul cu Casa Naţională de Pensii Publice care asigura turişti în perioadele de extrasezon, precum şi de diminuarea numărului de turişti în raport cu anul anterior pe fondul condiţiilor geopolitice (războiul din Ucraina)", se arată în raport.

Veniturile din cazare au fost de 19,5 milioane de lei, cu 23,6% sub cele din primele trei trimestre ale anului, în vreme ce veniturile din alimentaţie publică s-au diminuat cu 33,7%, până la 8,2 milioane de lei. Pe de altă parte, compania a obţinut venituri din servicii de masă prestate către terţi (catering) în valoare de 8,4 milioane de lei, activitate pe care anul trecut nu o desfăşura, după cum reiese din raport.

Cheltuielile din exploatare s-au ridicat la 50,3 milioane de lei, cu 27,3% peste cele din primele nouă luni ale anului trecut. Cheltuielile cu personalul angajat au fost de 14,3 milioane de lei, cu 9% mai mari comparativ cu cele din perioada ianuarie-septembrie 2021, în timp ce cheltuielile cu amortizarea şi deprecierea imobilizărilor s-au situat la 7,3 milioane de lei, în creştere 67,3% raportat la acelaşi interval de anul trecut. Dinamica apare în urma majorării semnificative a valorii juste a activelor construcţii prin reevaluarea efectuată la data de 31 decembrie 2021, de către PWC, potrivit raportului.

În aceste condiţii, pentru primele nouă luni ale anului, Turism, Hoteluri, Restaurante Marea Neagră a raportat o pierdere din exploatare de 6,1 milioane de lei, la care s-a adăugat o mică pierdere din activităţi financiare.

Recent, Transilvania Investments, acţionarul majoritar al companiei, a anunţat că vrea să scoată la licitaţie nouă importante hoteluri din Eforie Sud şi Eforie Nord, precum şi alte active de pe litoralul românesc. Propunerea va fi discutată în 29/30 noiembrie, în Adunarea Generală a Acţionarilor THR Marea Neagră, la care fondul de investiţii deţine 78,6% din acţiuni.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Conferinţa “Securitatea cibernetică”
Avocat Ianul Alexandra
cautavocat.ro
BTPay
danescu.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

03 Feb. 2023
Euro (EUR)Euro4.9005
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4823
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9076
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.4945
Gram de aur (XAU)Gram de aur275.3749

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro