Abonament gratuit

ÎNCEPÂND DE ASTĂZIImpact demarează un program de răscumpărare pentru cel mult 3,64% din companie

A.I.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital /

Impact Developer & Contractor (IMP) va demara, începând de astăzi, un program de răscumpărare pentru cel mult zece milioane de acţiuni proprii, reprezentând maximum 3,64% din capitalul social al companiei, se arată într-un raport al dezvoltatorului imobiliar remis la finele săptămânii trecute Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Preţul de achiziţie al acţiunilor va fi de cel puţin 0,5 lei/titlu şi un preţ maxim egal cu valoarea cea mai mică dintre (a) 2,5 lei/titlu şi (b) valoarea cea mai mare dintre preţul ultimei tranzacţii independente şi preţul cel mai ridicat din momentul respectiv al ofertei de achiziţionare.

Acţiunile, ce vor fi răscumpărate prin Swiss Capital, vor fi folosite parţial pentru alocarea către angajaţii şi/sau administratorii şi/sau directorii societăţii, şi parţial în scopul anulării lor pentru reducerea capitalului social al Impact.

Operaţiunea de piaţă a fost aprobată de acţionarii companiei în data de 28 aprilie a acestui an şi se va derula pentru o perioadă de cel mult 18 luni de la data publicării hotărârii acţionarilor în Monitorul Oficial.

Impact nu va putea achiziţiona mai mult de 44.482 de acţiuni zilinic, cantitate ce va fi menţinută pe toată durata derulării programului.

La începutul acestei luni, dezvoltatorul imobiliar a finalizat programul de răscumpărare demarat în 22 iulie 2019, tot pentru zece milioane de acţiuni, preţul mediu pe titlu plătit de companie fiind de 1,371127 lei.

După primele trei luni ale anului curent, veniturile realizate de Impact din vânzarea proprietăţilor au fost de 23,06 milioane de lei, cu 55% sub cele din primul trimestru al anului trecut, în timp ce profitul net s-a prăbuşit de la 11,99 milioane lei în perioada ianuarie - martie 2019, la 0,63 milioane lei, în acelaşi interval din 2020.

Acţionarul majoritar al Impact Developer & Contractor este Gheorghe Iaciu, cu o deţinere de 56,82% din companie, în timp ce Adrian Andrici are 15,43% din capitalul companiei.

La ultimul preţ al acţiunii IMP de săptămâna trecută, de 1,49 lei, capitalizarea companiei este de 408,92 milioane de lei.

Ziarul BURSA

14 august

Citeşte Ziarul BURSA din 14 august

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS

Curs valutar BNR

14 Aug. 2020
Euro (EUR)Euro4.8358
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.1020
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.4986
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.3603
Gram de aur (XAU)Gram de aur256.1622

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Business Card
Cotaţii Emitenţi BVBCotaţii fonduri mutuale
Balinesse Spa
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
myTEX.ro
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie