ÎNCEPÂND DE MÂINE,Masca de protecţie medicală sau masca FFP 2, obligatorii în spaţiile publice

G.M.
Ziarul BURSA #Miscellanea #Sănătate / 7 ianuarie 2022

Masca de protecţie medicală sau masca FFP 2, obligatorii în spaţiile publice

Guvernul a aprobat, ieri, hotărârea privind prelungirea cu 30 de zile a stării de alertă pe teritoriul României, începând de mâine, 8 ianuarie 2022, stabilind prin acelaşi act obligativitatea purtării măştilor de protecţie medicală sau a măştilor FFP-2 în toate spaţiile publice deschise, precum şi în spaţiile publice închise unde se află mai multe persoane.

Conform actului aprobat de Cabinetul Ciucă, instituirea măsurii de protecţie sanitară ce constă în purtarea măştii de tip medical sau FFP2 în toate spaţiile închise şi deschise reprezintă una dintre cele mai eficiente măsuri de prevenţie a Covid-19, la nivelul Uniunii Europene. FFP înseamnă "piesă facială filtrantă" şi este un standard european pentru eficienţa măştii. Acest tip de mască filtrează cel puţin 94% din toţi aerosolii, inclusiv virusurile din aer precum SARS-CoV-2.

Guvernul a stabilit că sunt exceptaţi de la purtarea măştii de tip medical sau FFP2 în toate spaţiile închise şi deschise următoarele categorii de persoane:

- copiii cu vârsta mai mica de 5 ani;

- persoanele care sunt singure în birou;

- prezentatorii TV şi invitaţii acestora, cu condiţia respectării distanţei de 3 metri între persoane;

- reprezentanţii cultelor religioase, în timpul slujbelor, cu condiţia respectării distanţei de 3 metri între persoane;

- vorbitorii aflaţi în spaţii închise sau deschise cu condiţia respectării distanţei de minimum 3 metri între aceştia şi oricare dintre celelalte persoane din public;

- persoanele care desfăşoară activităţi fizice intense şi/sau în condiţii de muncă solicitante (temperature ridicate, umiditate crescută etc) sau activităţi sportive.

De asemenea, prin hotărârea privind prelungirea stării de alertă, Guvernul menţine măsurile aflate în vigoare referitoare la participarea persoanelor la activităţi până la 50% din capacitatea maximă a spaţiului, în judeţele/localităţile în care rata de incidenţă cumulată la 14 zile este mai mică sau egală cu 1/1000 de locuitori.

Participarea persoanelor la aceste activităţi se va face în limita a 30% din capacitatea maximă a spaţiului în judeţele/localităţile în care rata de incidenţă cumulată la 14 zile este mai mare de 1/1000 de locuitori. De la această regulă sunt exceptaţi operatorii economici a căror activitate de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor, precum şi la terase, unde este permisă participarea până la 50% din capacitatea maximă a spaţiului în judeţele/localităţile în care rata de incidenţă cumulată la 14 zile este mai mică sau egală cu 3/1000 de locuitori. Aceşti operatori economici sunt restricţionaţi la 30% din capacitatea maximă a spaţiului în situaţia în care rata de incidenţă cumulată la 14 zile este mai mare de 3/1000 de locuitori.

Aceeaşi măsură se aplică şi în ceea ce priveşte activitatea restaurantelor şi a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unităţi de cazare, precum şi la terasele acestora.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

GALA BURSA 2023
Electromagnetica
hidroelectrica.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

29 Noi. 2023
Euro (EUR)Euro4.9726
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5313
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1634
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7463
Gram de aur (XAU)Gram de aur296.8710

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
ahkawards.ro
Cotaţii fonduri mutuale
ccib.ro
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb