Revista BURSA Construcţiilor

India propune interzicerea criptomonedelor şi înfiinţarea unei monede digitale oficiale

S.B.
Internaţional / 31 ianuarie

India propune interzicerea criptomonedelor şi înfiinţarea unei monede digitale oficiale

India intenţionează să propună o lege care să interzică criptomonedele private de tipul bitcoin şi să creeze cadrul legal pentru emiterea unei monede digitale oficiale de către banca centrală, potrivit agendei legislative publicate de Parlament, informează news.ro.

Legea "va crea un cadru legal care va facilita înfiinţarea unei monede digitale oficiale care să fie emisă de Banca pentru Rezerve a Indiei", potrivit agendei publicate vineri de camera inferioară a Parlamentului.

Legea, care urmează să fie dezbătută în actuala sesiune parlamentară, prevede "interzicerea tuturor criptomonedelor private în India, dar permite, cu anumite excepţii, promovarea tehnologiei care stă la baza criptomonedelor şi utilziarea acesteia".

La jumătatea anului 2019, o comisie guvernamentală indiană a recomandat interzicerea tuturor criptomonedelor private, sub pedeapsa cu închisoarea de până la 10 ani şi amenzi mari pentru cei care fac tranzacţii în monede de acest fel.

Comisia a cerut însă guvernului să ia în considerare lansarea unei monede digitale oficiale în India, care să funcţioneze precum bancnontele, prin intermediul Băncii pentru Rezerve a Indiei.

Totuşi, Curtea Supremă din India a permis băncilor, în martie 2020, să gestioneze tranzacţii cu criptomonede de la burse şi traderi, inversând o interdicţie dată de banca centrală care a fost o lovitură majoră dată acestei industrii înfloritoare.

Guverne din întreaga lume au analizat modalităţi de reglementare a criptomonedelor, dar nicio economie mare nu a luat măsura drastică de a interzice deţinerea acestora, chiar dacă au apărut îngrijorări legate de folosirea incorectă a datelor consumatorilor şi posibilul impact asupra sistemului financiar, potrivit news.ro.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Cum ar putea fi interzisă o criptomoneda?

    Poți cel mult sa interzici tranzacțiile cu ea in lumea reală, la magazin. Altfel, cum ar putea un sistem totalitar să scoată din circulație o criptomoneda? 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Dtlawyers
BTPay
Allview
Stiri Locale
AAGES

Curs valutar BNR

18 Iun. 2021
Euro (EUR)Euro4.9250
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.1340
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.4992
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7441
Gram de aur (XAU)Gram de aur238.2808

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Boromir
piperea.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
CCIB - Focus Bucuresti - iunie 2021
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro