Abonament gratuit
Videoconferinţa “Energia în priză”Videoconferinţa “Energia în priză”

INS:Afacerile din comerţul cu amănuntul au crescut cu 6,9% la 9 luni

Ioana Dogaru
Macroeconomie /

Afacerile din comerţul cu amănuntul, cu excepţia celui cu autovehicule şi motociclete, au crescut în primele nouă luni cu 6,9%, ca serie brută, susţinute în special de vânzările de produse alimentare, băuturi şi tutun, în urcare cu 16,3%, pe fondul reducerii TVA la alimente de la 1 iunie, potrivit unui comunicat de presă al INS.

Totodată, vânzările de carburanţi pentru autovehicule în magazine specializate au urcat cu 5,4%, iar cele de produse nealimentare cu 0,6%, se arată în comunicatul citat.

Ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, afacerile din comerţul cu amănuntul au urcat cu 6,4%, pe fondul creşterii vânzărilor de produse alimentare, băuturi şi tutun (15,4%), comerţului cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate (5%) şi vânzărilor de produse nealimentare (0,8%), transmite sursa citată.

În septembrie, afacerile au scăzut pe ansamblu faţă de august cu 0,6%, ca serie brută, după ce vânzările de produse alimentare, băuturi şi tutun s-au diminuat cu 5,1%, iar cele de carburanţi pentru autovehicule în magazine specializate cu 3,9%. În schimb, vânzările de produse nealimentare au crescut cu 5,5%.

În funcţie de seria ajustată, afacerile au urcat cu 1,7%. Astfel, vânzările de produse nealimentare au sporit cu 2,7%, cele de produse alimentare, băuturi şi tutun cu 1,2%, iar vânzările de carburanţi pentru autovehicule în magazine specializate cu 0,7%.

Comparativ cu septembrie anul trecut, cifra de afaceri din comerţul cu amănuntul a avut un avans de 12%, ca urmare a creşterilor înregistrate la vânzările de produse alimentare, băuturi şi tutun (27,6%), vânzările de produse nealimentare (5,2%) şi la comerţul cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate (4,6%), potrivit datelor INS.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS

Curs valutar BNR

24 Sep. 2020
Euro (EUR)Euro4.8722
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.1883
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5207
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.3309
Gram de aur (XAU)Gram de aur249.2556

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Business Card
CEZ România
Smart City România
Cotaţii Emitenţi BVBCotaţii fonduri mutuale
BTPay
Balinesse Spa
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie