Abonament gratuit

INS: Afacerile din comerţul cu autovehicule au crescut cu 7,3%, în primele cinci luni

Elena Deacu
Macroeconomie /

Volumul cifrei de afaceri din comerţul cu autovehicule şi motociclete a crescut în perioada 1 ianuarie - 31 mai 2015 faţă de perioada similiară a anului trecut, atât ca serie brută cu 7,3% cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 8,1%.

Această majorare a fost datorată creşterilor înregistrate la comerţul cu autovehicule (+17,3%), întreţinerea şi repararea autovehiculelor (+6,5%) şi la comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente; întreţinerea şi repararea motocicletelor (+5,0%). Scăderi s-au înregistrat la activităţile provenite din comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (-4,0%).

Volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, a crescut cu 8,1%, în perioada 1 ianuarie - 31 mai 2015 comparativ cu perioada 1 ianuarie - 31 mai 2014.

Activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei, serie brută, în perioada 1 ianuarie - 31 mai 2015 a înregistrat o cifră de afaceri cu 3,8% mai mare comparativ cu perioada 1 ianuarie - 31 mai 2014, provenită de la activităţile agenţiilor turistice şi tur-operatorilor (+13,6%), serviciile de coafură şi alte activităţi de înfrumuseţare (+12,7%), activităţile de jocuri de noroc şi alte activităţi recreative (+6,2%) şi activităţile hotelurilor şi restaurantelor (+0,3%). Scăderi au înregistrat activităţile de spălare, curăţare şi vopsirea textilelor şi blănurilor (-3,8%).

Activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în perioada 1 ianuarie - 31 mai 2015 a înregistrat o cifră de afaceri cu 3,5% mai mare comparativ cu perioada 1 ianuarie - 31 mai 2014.

În mai 2015 comparativ cu aprilie 2015, volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie brută, a înregistrat o creştere cu 4,0%, ca urmare a creşterilor înregistrate la comerţul cu autovehicule (+6,0%), comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (+3,3%) şi la comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente; întreţinerea şi repararea motocicletelor (+2,7%). Scăderi s-au înregistrat la activităţile de întreţinere şi reparare a autovehiculelor (-2,7%).

Volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna mai 2015, comparativ cu luna precedentă, a înregistrat o creştere cu 5,1%.

În ceea ce priveşte serviciile de piaţă prestate populaţiei, în luna mai 2015 faţă de luna precedentă, volumul cifrei de afaceri, serie brută, a înregistrat o creştere cu 4,7%, ca urmare a creşterilor înregistrate la activităţile hotelurilor şi restaurantelor (+11,2%), activităţile de spălare, curăţare şi vopsirea textilelor şi blănurilor (+2,8%) şi la activităţile agenţiilor turistice şi tur-operatorilor (+1,1%). Scăderi au înregistrat activităţile de jocuri de noroc şi alte activităţi recreative (-4,1%) şi serviciile de coafură şi alte activităţi de înfrumuseţare (-1,0%).

Volumul cifrei de afaceri, pentru serviciile de piaţă prestate populaţiei serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna mai 2015 faţă de luna precedentă a înregistrat o scădere cu 1,3%.

În mai 2015 comparativ cu mai 2014, volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie brută, a înregistrat o creştere cu 11,4%, datorată creşterilor înregistrate la comerţul cu autovehicule (+26,4%), comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente; întreţinerea şi repararea motocicletelor (+9,6%) şi la activităţile de întreţinere şi repararea autovehiculelor (+4,7%). Scăderi s-au înregistrat la comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (-4,3%).

Volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna mai 2015 a înregistrat pe total o creştere cu 13,9% faţă de luna mai 2014.

Activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei, serie brută, în luna mai 2015 a înregistrat o cifră de afaceri cu 7,2% mai mare comparativ cu luna mai 2014, provenită în principal de la serviciile de coafură şi alte activităţi de înfrumuseţare (+18,8%), activităţile agenţiilor turistice şi tur-operatorilor (+15,5%), activităţile de jocuri de noroc şi alte activităţi recreative (+9,9%) şi hoteluri şi restaurante (+4,2%). Activităţile de spălare, curăţare şi vopsirea textilelor şi blănurilor au scăzut cu 4,6%.

Activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna mai 2015 a crescut cu 7,5% comparativ cu luna mai 2014.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Videoconferinţa Digitalizarea României şi tehnologia 5G
DTLAWYERS
Hidroelectrica
Business Card
Cotaţii Emitenţi BVBCotaţii fonduri mutuale
BTPay
RSM
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
Pagini Aurii
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.roConference on E-learning - Tips&Tricks
Cabinet de avocatservicii curatenie