INS:Volumul lucrărilor de construcţii a crescut în primele şase luni, ca serie brută, cu 4,3%

S.B.
Miscellanea #Construcţii / 18 august

Volumul lucrărilor de construcţii a crescut în primele şase luni, ca serie brută, cu 4,3%

Volumul lucrărilor de construcţii a crescut în primul semestru al anului, faţă de perioada similară din 2021, ca serie brută, cu 4,3%, iar ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, cu 1,9%, arată datele Institutului Naţional de Statistică, potrivit news.ro.

"Volumul lucrărilor de construcţii, ca serie brută, a crescut, pe total, cu 4,3%. Pe elemente de structură, creşteri au avut loc la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente (+10,8%) şi la lucrările de construcţii noi (+3,2%). Lucrările de reparaţii capitale au scăzut cu 3,9%. Pe obiecte de construcţii, au avut loc creşteri la clădirile nerezidenţiale (+16,5%) şi la clădirile rezidenţiale (+6,3%)", arată datele INS.

Construcţiile inginereşti au scăzut cu 4,7%.

Volumul lucrărilor de construcţii a crescut ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 1,9%, creştere evidenţiată la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente (+8,7%) şi la lucrările de construcţii noi (+0,5%). Scăderi s-au înregistrat la lucrările de reparaţii capitale (-4,9%).

Pe obiecte de construcţii, creşteri au avut loc la clădirile nerezidenţiale (+14,5%) şi la clădirile rezidenţiale (+7,7%). Construcţiile inginereşti au scăzut cu 9,1%.

Iunie 2022 comparativ cu mai 2022

Volumul lucrărilor de construcţii a crescut, ca serie brută, cu 7,2%, creştere evidenţiată la lucrările de construcţii noi (+9,4%), lucrările de reparaţii capitale (+6,3%) şi la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente (+1,4%).

Pe obiecte de construcţii, au avut loc creşteri la lucrările de construcţii inginereşti (+16,5%), clădirile nerezidenţiale (+1,8%) şi la clădirile rezidenţiale (+0,3%).

Volumul lucrărilor de construcţii a scăzut, ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, cu 0,1%, scădere evidenţiată la lucrările de reparaţii capitale (-3,7%) şi la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente (-9,8%).

Lucrările de construcţii noi au crescut cu 0,8%. Pe obiecte de construcţii, volumul lucrărilor de construcţii a scăzut la clădirile nerezidenţiale (-7,9%) şi la clădirile rezidenţiale (-6,8%).

Construcţiile inginereşti au crescut cu 2,2%.

Iunie 2022 comparativ cu iunie 2021

Volumul lucrărilor de construcţii, ca serie brută, a crescut, pe total, cu 7,1%. Pe elemente de structură, creşteri s-au înregistrat la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente (+11,1%) şi la lucrările de construcţii noi (+7,7%). Lucrările de reparaţii capitale au scăzut cu 6%.

Pe obiecte de construcţii, volumul lucrărilor de construcţii a crescut astfel: clădirile nerezidenţiale (+16,0%), clădirile rezidenţiale (+4,1%) şi la construcţiile ingineresti (+3,3%).

Ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, volumul lucrărilor de construcţii a crescut, pe total, cu 4,1%. Pe elemente de structură s-au evidenţiat creşteri la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente (+10,6%) şi la lucrările de construcţii noi (+4,2%). Lucrările de reparaţii capitale au scăzut cu 8,9%.

Pe obiecte de construcţii, volumul lucrărilor de construcţii a crescut la clădirile nerezidenţiale cu 13,9% şi la clădirile rezidenţiale cu 3,2%.

Construcţiile inginereşti au rămas la acelaşi nivel.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

GALA BURSA 2022
Avocat Ianul Alexandra
Apanova
BTPay
Electromagnetica
DIGI
arsc.ro
roovi.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

06 Dec. 2022
Euro (EUR)Euro4.9126
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6804
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9667
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6911
Gram de aur (XAU)Gram de aur266.7598

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro