INS/ÎN PRIMELE 10 LUNI,Comenzile noi din industria prelucrătoare, în creştere cu 3%

Adina Lateş
Macroeconomie /

Comenzile noi din industria prelucrătoare, în primele 10 luni din acest an, au crescut pe ansamblu cu 3%, comparativ cu perioada similară din 2014, datorită avansului înregistrat în industria bunurilor de folosinţă îndelungată (+21,9%), industria bunurilor intermediare (+3,6%), industria bunurilor de capital (+2,1%) şi industria bunurilor de uz curent (+0,8%), informează astăzi Institutul Naţional de Statistică (INS).

În octombrie 2015, comenzile noi din industria prelucrătoare, pe total (piaţa internă şi piaţa externă), în termeni nominali, au crescut atât faţă de luna precedentă cu 4,2%, cât şi faţă de luna corespunzătoare din anul precedent cu 4,1%.

"Comenzile noi din industria prelucrătoare, în luna octombrie 2015, comparativ cu luna precedentă, au crescut cu 4,2%, ca urmare a creşterilor înregistrate în industria bunurilor de uz curent (+7,7%) şi industria bunurilor de capital (+7,5%). Scăderi au înregistrat industria bunurilor de folosinţă îndelungată (-11,6%) şi industria bunurilor intermediare (-0,2%)", relevă datele INS.

Comparativ cu octombrie 2014, comenzile noi din industria prelucrătoare, au crescut cu 4,1%, ca urmare a majorărilor înregistrate în industria bunurilor de folosinţă îndelungată (+9,6%), industria bunurilor de capital (+8,0%) şi industria bunurilor de uz curent (+0,7%). Industria bunurilor intermediare a scăzut cu 1,6%.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.roConferinţa PPTT 'Specialistii ferestrelor, fatadelor si sticlei'
Cabinet de avocatTMPS