Conferinţa “Codul insolvenţei 2020”Conferinţa “Codul insolvenţei 2020”

Inteligenţa Artificială, primul pas spre regie de film

Ziarul BURSA #Lifestyle /

Inteligenţa Artificială, primul pas spre regie de film

Inteligenţa Artificială începe să facă paşi mari spre domeniul creaţiei artistice. Momentul până când vom vedea un film înregistrat şi regizat exclusiv de un robot nu mai pare atât de departe. După imaginile DeepFake, inteligenţa artificială ar putea ajunge să creeze cu uşurinţă şi clipuri video, care cu greu vor putea fi deosebite de cele reale. Cercetătorii de la DeepMind, companie specializată în tehnici de inteligenţă artificială cumpărată de Google în 2014, au publicat o lucrare în care descriu modul în care au dezvoltat un AI ce poate genera artificial filmări realiste.

Modelul folosit de oamenii de ştiinţă se numeşte DVD-GAN (Dual Video Discriminator GAN) şi foloseşte sinteza video şi video predicţia pentru a aplica tehnica de creare a imaginilor (gen DeepFake) în zona video.

Pentru aceasta, s-a apelat la ceea ce cercetătorii numesc reţele contradictorii generative - reţele neuronale care învaţă să genereze date noi pe baza unui set de antrenament prin corectare reciprocă.

Dintr-un astfel de sistem fac parte "generatori" şi "discriminatori". Generatorii sunt cei care creează conţinutul pe baza informaţiilor desprinse în urma unui proces de antrenare, iar dis­criminatorii vin şi critică rezultatul. Pe baza criticilor se creează o nouă versiune, mai bună.

DVD-GAN foloseşte două tipuri de discriminatori: unul care urmăreşte frame-urile individuale şi altul care verifică mişcarea şi tranziţia.

Pentru antrenarea AI-ului, oamenii de ştiinţă au apelat la un set de 500.000 de clipuri YouTube de 10 secunde la rezoluţie mare. După 96 de ore de antrenament, DVD-GAN a început să genereze filmări în care se pot observa obiecte, mişcare. Deocamdată, AI-ul celor de la DeepMind nu poate crea filmări artificiale la rezoluţie mare, ci doar clipuri de 48 de cadre la o rezoluţie de 256 x 256 pixeli.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS