Abonament gratuit
Videoconferinţa “Energia în priză”Videoconferinţa “Energia în priză”

ÎNTRUCÂT CONCENTRAREA ECONOMICĂ DEPĂŞEŞTE PRAGURILE VALORICE PREVĂZUTE DE LEGEPreluarea Leumi Bank de către First Bank, în analiza Consiliului Concurenţei

EMILIA OLESCU
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări /

Preluarea Leumi Bank de către First Bank, în analiza Consiliului Concurenţei

Consiliul Concurenţei analizează tranzacţia prin care First Bank preia Leumi Bank Romania, achiziţionând a 99,9235% din capitalul social al acesteia, conform unui comunicat de presă.

Acesta subliniază că, în conformitate cu prevederile Legii concurenţei, tranzacţia este o concentrare economică ce depăşeşte pragurile valorice prevăzute de lege, fiind supusă controlului Consiliului Concurenţei.

Autoritatea de concurenţă va evalua această tranzacţie în scopul stabilirii compatibilităţii cu un mediu concurenţial normal şi va emite o decizie în termenele prevăzute de lege.

Valoarea tranzacţiei este supusă unor clauze de confidenţialitate, operaţiunea fiind aşteptată să fie finalizată în a doua parte a anului.

First Bank - fosta Piraeus Bank, achiziţionată de fondul american de investiţii J.C. Flowers - este controlată de JCF IV Tiger Holdings S.a.r.l., al cărei capital majoritar este deţinut de J.C. Flowers IV, L.P., un fond consiliat de J.C. Flowers & Co. LLC - entitate înregistrată la Comisia pentru Valori Mobiliare şi Burse de Valori din SUA (United States Securities and Exchange Commission).

Bank Leumi România deţine o reţea naţională de 15 sucursale, are 200 de specialişti, administrează active de peste 250 milioane de euro şi depozite de 150 milioane de euro.

Dominic Bruynseels, preşedintele executiv al First Bank, a declarat, recent: "Această achiziţie face parte din strategia băncii de a-şi extinde şi consolida prezenţa în România, cu obiectivul de a deveni un actor puternic pe piaţa locală. Este cea de-a doua achiziţie pe care fondul american de investiţii J.C. Flowers & Co. o face în România în mai puţin de un an, dovedindu-şi interesul şi angajamentul faţă de această piaţă valoroasă. Având în vedere orientarea noastră către achiziţii relevante, ne păstrăm deschiderea spre oportunităţi similare de creştere. Între timp, continuăm să facem business «The American Way», cu accent pe creştere, prin servicii de calitate oferite clienţilor, digitalizare şi eficienţă".

Hanan Friedman, prim vicepreşedinte executiv, director al Diviziei de Strategie, Inovare şi Transformare, Bank Leumi Israel, a subliniat: "Vânzarea Bank Leumi România către First Bank, care este deţinută de un lider al domeniului financiar internaţional, va permite continuarea implementării strategiei Leumi «follow your customer». Acest acord reprezintă un nou pas în implementarea strategiei internaţionale a Leumi, care se concentrează pe operaţiunile bancare comerciale ale filialelor noastre din SUA şi Marea Britanie şi pe colaborări cu companii locale importante în alte regiuni".

J.C. Flowers & Co. este unul dintre liderii domeniului de private equity, dedicat investiţiilor globale în industria serviciilor financiare. Fondat în 1998, J.C. Flowers & Co. a investit pes-te 15 miliarde de dolari în 53 de companii de portofoliu din 18 ţări, într-o varietate de subsectoare ale industriei financiare, ce includ domeniul bancar, asigurări, reasigurări, servicii financiare specializate şi servicii de management al activelor. J.C. Flowers & Co. gestionează active de aproximativ 6 miliarde de dolari şi are birouri în New York şi Londra.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS

Curs valutar BNR

25 Sep. 2020
Euro (EUR)Euro4.8750
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.1874
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5137
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.3319
Gram de aur (XAU)Gram de aur251.0994

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Business Card
CEZ România
Smart City România
Cotaţii Emitenţi BVBCotaţii fonduri mutuale
BTPay
Balinesse Spa
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie