Abonament gratuit
Videoconferinţa “Antreprenoriat fără gen”Videoconferinţa “Antreprenoriat fără gen”

Înzestrarea Armatei şi Strategia de Apărare, discutate în CSAT

Politică /

Klaus Iohannis

Klaus Iohannis

Preşedintele Klaus Iohannis a convocat, pentru 27 mai, şedinţa Consiliului Suprem de Apărare a Ţării (CSAT), urmând a fi discutate Strategia Naţională de Apărare a Ţării pentru perioada 2020-2024, Programul privind înzestrarea Armatei, dar şi disponibilul de forţe pentru participarea la misiuni şi operaţii în afara teritoriului statului român, în anul 2021, a anunţat, vineri, Administraţia Prezidenţială.

Potrivit sursei citate, pe ordinea de zi a şedinţei sunt incluse subiecte referitoare la:

- Strategia Naţională de Apărare a Ţării pentru perioada 2020-2024;

- Forţele armate ale României care pot fi puse la dispoziţie pentru participarea la misiuni şi operaţii în afara teritoriului statului român, în anul 2021;

- Programul privind transformarea, dezvoltarea şi înzestrarea Armatei României până în anul 2026 şi în perspectivă.

"În cadrul şedinţei Consiliului vor fi analizate şi alte tematici de actualitate din domeniul securităţii naţionale", a mai precizat Administraţia Prezidenţială.

Opinia Cititorului ( 2 )

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

 1. Domnule presedinte, nu admiteti ca armata sa-si umple iar remizele cu fiare costisitoare, inutile, scoase doar pentru parada sau care nu vor folosii nimanui si la nimic si care in 10 ani vor fi taiate ca fier vechi sau aruncate ca cele 13 MIG-urile 29, platite de acest popor acum 15-20 de ani cu miliarde de dolari si care de prin 2004 zac sub niste pomi, in balarii la Kogalniceanu. Nu lasati ca niste aventurieri grandomani sa impovareze cu miliarde de dolari acest popor sarac. Impuneti ca armata Romaniei sa fie asigurata cu necesarul adaptat zilelor de astazi, puterii economice si financiare a acestui popor si situatiei concrete in care se gaseste Romania acum.

  Nu admiteti ca adevaruri "amenintarile greve la adresa.. , Razboiul modern.. "si alte dracii ireale inchipuite de minti necoapte ce vor sa se joace de-a razboiul. Romania este in NATO si numai in acest context trebuie privite problemele in discutie. 

  Acord

  Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  Nu ar strica daca domnul Presedinte in calitate de garant al respectarii Constitutiei, s-ar uita si peste reglementarile care se aplica acum pensiilor militare. Sa vada ca Legea 223, emisa de Parlamentul Romaniei, pe care D-sa a promulgat-o si care a fost publicata in M. of. a disparut si nu a intrat in vigoare niciodata. In schimb, CCR, Justitia, Consiliul Legislativ si toti cei care trebuiau sa aplice legea, folosesc un text emis de Guvernul Ciolos la 9 dec 2015, inaintea intrarii in vigoare la 1 ian 2016 a legii emise de Parlament, pe care il recunosc ca fiind Legea 223/2015 cu modificarile"ulterioare" text care nu reprezinta o lege in intelesul Constitutiei Romaniei si care nu a fost promulgat de Presedinte. Este tot o chestiune de securitate nationala si acest adevarat complot impotriva unei legi . Presedintele, in baza puterii pe care o are conform Constitutiei de garant al respectarii acesteia, ar trebuii sa impuna restabilirea constitutionalitatii reglementarilor ce vizeaza pensiile militarilor. Legea 223, exista daca a intrat in vigoare la 1 ian 2016, asa cum a fost publicata in M.Of. Modificarile se puteau face conf. L 24/2000, art 58(1),(2), odata cu intrarea ei in vigoare sau dupa acest eveniment , 1 ian 2016. In nici un caz textul din M. Of. nu putea fi schimbat la 9 dec. 2015, sau inlocuit. Nici chiar de parlament. Asa ca nu ar strica, daca in acest CSAT s-ar pune punct terfelirii Constitutiei si legii

  Acord

  Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS