IOAN CUPŞA:"PNL va vota pentru proiectul de lege privind desfiinţarea SIIJ"

S.B.
Politică / 24 martie 2021

"PNL va vota pentru proiectul de lege privind desfiinţarea SIIJ"

Viceliderul deputaţilor PNL Ioan Cupşa a precizat, la dezbaterea de miercuri în plenul Camerei privind proiectul de lege care vizează desfiinţarea SIIJ, că liberalii vor vota iniţiativa legislativă, informează news.ro.

"PNL va vota pentru desfiinţarea Secţiei speciale. Se întâmplă astăzi ca după 4 ani să ne încununăm cu succes eforturile pe care le-am făcut. Nenumăratele demersuri parlamentare, nenumăratele adresări Curţii Constituţionale a României, dezbaterile publice pe care le-am organizat, toate au dus într-un final la acest deznodământ. Observatorii externi obiectivi, Comisia de la Veneţia, GRECO, Comisia Europeană, Parlamentul European, chiar şi Consiliul Consultativ al Judecătorilor din Europa, cu toţii au spus că nu trebuia înfiinţată această secţie, nu trebuia înfiinţată această Secţiei pentru Investigaerea Infracţiunilor în Justiţie pentru că afectează independenţa sistemului judiciar şi afectează în mod negativ eficienţa urmăririi penale", a declarat Ioan Cupşa, în plenul de miercuri al Camerei.

Liberalul a mai spus că legiutorul trebuie să se raporteze la Codurile penale atunci când vine vorba despre eficienţa urmăririi penale.

Camera Deputaţilor dezbate şi votează miercuri proiectul de lege privind desfiinţarea SIIJ, în calitate de prim for sesizat.

Comisia juridică a Camerei a adoptat joia trecută un raport favorabil la proiectul privind desfiinţarea SIIJ cu amendamente admise şi respinse.

Unul dintre amendamentele admise depus de către deputatul minorităţilor Ionel Stancu prevede că:

"Art.95 - (1) Judecătorii şi procurorii pot fi percheziţionaţi, reţinuţi, arestaţi preventiv sau arestaţi la domiciliu numai cu încuviinţarea Secţiei pentru judecători sau, după caz, a Secţiei pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii.

(2) Judecătorii şi procurorii pot fi trimişi în judecată pentru săvârşirea unei infracţiuni contra înfăptuirii justiţiei, de corupţie şi de serviciu ori a unei infracţiuni asimilate infracţiunilor de corupţie numai cu încuviinţarea Secţiei pentru judecători sau, după caz, a Secţiei pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii.

(3) În caz de infracţiune flagrantă, judecătorii şi procurorii pot fi reţinuţi şi supuşi percheziţiei potrivit legii, Secţia pentru judecători sau, după caz, Secţia pentru procurori fiind informată de îndată de organul care a dispus reţinerea sau percheziţia".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Avocat Ianul Alexandra
cautavocat.ro
BTPay
danescu.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

26 Ian. 2023
Euro (EUR)Euro4.8858
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4803
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.8787
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.5520
Gram de aur (XAU)Gram de aur279.0697

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro