Conferinţa BURSA “AFACERI ÎN AGRICULTURĂ”Conferinţa BURSA “AFACERI ÎN AGRICULTURĂ”

Iohannis a promulgat legea care interzice acţiunile la purtător

T.T.
Politică /

Klaus Iohannis (Sursa foto: Twitter)

Klaus Iohannis (Sursa foto: Twitter)

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, astăzi, Legea pentru prevenirea şi combaterea spălării banilor şi finanţării terorismului, precum şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative, care interzice acţiunile la purtător.

Astfel, societăţile pe acţiuni şi în comandită pe acţiuni înregistrate în Registrul comerţului sunt obligate să transforme acţiunile la purtător în acţiuni nominative şi să comunice Oficiului Registrului Comerţului, modificarea. Dacă nu face acest lucru, compania respectivă este dizolvată.

Legea, care transpune cea de-a patra directivă europeană privind combaterea spălării banilor, acordă un termen de graţie de 18 luni pentru conformare.

Proiectul obligă o serie de instituţii numite "entităţi raportoare" - băncile, administratorii de fonduri (inclusiv de pensii private), furnizorii de servicii de jocuri de noroc, auditorii etc. - să transmită către Oficiul Naţional de Prevenire şi Combatere a Spălării Banilor informări privind tranzacţii suspecte, dar şi tranzacţiile cu sume în numerar, în lei sau în valută, a căror limită minimă reprezintă echivalentul în lei a 10.000 de euro.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Gala BURSA 2019
Gala BURSA 2019

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS