Abonament gratuit

Iohannis a promulgat legea pentru declararea zilei de 4 iunie Ziua Tratatului de la Trianon

A.B.
Politică /

Iohannis a promulgat legea pentru declararea zilei de 4 iunie Ziua Tratatului de la Trianon

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat miercuri Legea pentru declararea zilei de 4 iunie Ziua Tratatului de la Trianon, informează Adminsitraţia Prezidenţială, transmite News.ro.

Pe 3 noiembrie, Camera Deputaţilor a adoptat, decizional, proiectul de lege pentru declararea zilei de 4 iunie Ziua Tratatului de la Trianon şi a respins cererea de reexaminare a propunerii legislative formulată de preşedintele Klaus Iohannis.

Legea prevede posibilitatea organizării, la nivel naţional şi local, de manifestări cultural-educative şi ştiinţifice consacrate conştientizării semnificaţiei şi importanţei acestui Tratat de la Trianon, pe data de 4 iunie. Astfel, autorităţile centrale şi locale, organizaţiile neguvernamentale şi reprezentanţii societăţii civile pot contribui la organizarea acţiunilor prin acordarea de sprijin material şi logistic.

De asemenea, Societatea Română de Radiodifuziune şi Societatea Română de Televiziune pot include în programele lor emisiuni culturale ori aspecte de la manifestările dedicate acestei sărbători.

Pe 15 septembrie, Klaus Iohannis a trimis Parlamentului, pentru reexaminare Legea care are ca obiect de reglementare declararea zilei de 4 iunie Ziua Tratatului de la Trianon, informează Administraţia Prezidenţială. "Adoptarea de către Parlament a Legii pentru declararea zilei de 4 iunie Ziua Tratatului de la Trianon a generat numeroase critici, atât din partea experţilor, cât şi a organizaţiilor neguvernamentale", a argumentat şeful statului.

"Legea are ca obiect de reglementare declararea zilei de 4 iunie Ziua Tratatului de la Trianon şi prevede posibilitatea organizării, la nivel naţional şi local, de manifestări cultural-educative şi ştiinţifice consacrate conştientizării semnificaţiei şi importanţei Tratatului de la Trianon; în acest sens, autorităţile centrale şi locale, organizaţiile neguvernamentale şi reprezentanţii societăţii civile pot contribui la organizarea acţiunilor prin acordarea de sprijin material şi logistic. Totodată, potrivit acestei legi, Societatea Română de Radiodifuziune şi Societatea Română de Televiziune pot include în programele lor emisiuni culturale ori aspecte de la manifestările dedicate acestei sărbători.

Adoptarea de către Parlament a Legii pentru declararea zilei de 4 iunie Ziua Tratatului de la Trianon a generat numeroase critici, atât din partea experţilor, cât şi a organizaţiilor neguvernamentale. Reacţiile produse la nivelul societăţii civile, precum şi amploarea acestora au pus în evidenţă faptul că această lege, în forma adoptată de Parlament, nu a reprezentat rezultatul unui proces autentic şi consistent de consultare şi dezbatere publică.

Pe 15 iulie, Curtea Constituţională a respins, cu majoritate de voturi, sesizarea preşedintelui Klaus Iohannis referitoare la legea de declarare a zilei de 4 iunie Ziua Tratatului de la Trianon.

Opinia Cititorului ( 4 )

 1. "Patriotismul" sau nationalismul PSD-ist??

  tipic diversionistilor si instigatorilor :

  sa ne puna nu securitatea ,minerii , sindicatele sau jandarmii in cap ,ci pe cei sensibili si de alta simtire fata de subiect , prieteni,parteneri de viata sau afaceri, conationali sau vecini cu noi... 

  este o fapta cu intentia sa ce ?  

  nu sunt doar autori morali ci legali -( dar fara nici o judecata) - dunga pe buletin le lipseste , pentru ca in momente foarte sensibile pentru toata umanitatea mintile lor diabolice divizeaza romanii folosind fara scrupul rani proaspat si cu greu vindecate cauzate de ofensarea simtirilor etnice.

  A promulgat pentru ca nu a avut alta solutie. Dupa alegerile din 6 decembrie, o sa existe un parlament mai servil si orice le trece prin cap banditilor care il manevreaza pe acest ciumete se poate realiza.

  1. nu ai tu cum cu sa trezesti din hipnoza combinatorilor cancerosi suficienta lume astfel incat sa se trezeasca , sa fie lucida si sa realizeze ca niste teroristi au ocupat toate functiile cheie si deturneaza si detoneaza bombe sociale incepand cu 22 dec 1989 , nu sunt antrenati pentru altceva ...asta este adevaratul terorism ce noi l-am luat ca si " Salvare Nationala" fara sa realizam ca ei sunt mereu pe Font impotriva neamului romanesc sa-l imprastie in toate zarile si sa ne luam campii in toata lumea printre straini cu care te intelegi mai bine decat cu "romanii " astia.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
BTPay
ADAMA
elco

Curs valutar BNR

24 Noi. 2020
Euro (EUR)Euro4.8703
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0980
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.4902
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.4738
Gram de aur (XAU)Gram de aur239.0541

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cramele Cotnari
Aratoys
Cotaţii Emitenţi BVBCotaţii fonduri mutuale
Topul firmelor din Bucuresti 2020
Legal Accelerators
Forumul padurilor

ENGLISH SECTION

more articles

Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie