IOHANNIS:"Dacă Cioloş a fost bun un an, cum să nu fie bun şi în continuare?"

Ziarul BURSA #Politică / 21 octombrie 2016

Preşedintele Klaus Iohannis a precizat ieri, la Bruxelles, că Dacian Cioloş rămâne o variantă bună pentru a conduce viitorul guvern, cu condiţia să fie susţinut de partide.

"Sigur că este o variantă bună. Dacă un an a fost bun şi eu l-am desemnat, cum să nu fie bun şi în continuare. Dar această desemnare va depinde de partide. Dacă partidele îşi asumă această propunere - ştiţi că sunt întâlniri pe care le face preşedintele cu partidele după alegeri şi, dacă acolo vin partide şi spun noi avem probabil o majoritate, noi îl propunem pe Cioloş - atunci consider că este o propunere politică şi voi ţine cont foarte serios de această propunere", a subliniat şeful statului, întrebat dacă Cioloş rămâne o variantă bună dacă va fi propus.

El a explicat că un premier politic este unul asumat clar de un partid sau de o coaliţie de partide şi că nu îl interesează dacă are carnet de membru sau nu.

Klaus Iohannis a spus, citat de Agerpres: "Un premier politic în accepţiunea mea este un premier asumat clar de un partid sau de o coaliţie de partide. Pe mine nu mă interesează deloc dacă este membru cu carnet sau nu este membru cu carnet, asta este problema partidului şi a relaţiei între partid şi persoana respectivă. Nu este rolul preşedintelui să intre să verifice dacă şi-a plătit cotizaţia, nici nu mă interesează. Mă interesează asumarea politică. Dacă o persoană este asumată politic de un partid sau de o coaliţie de partide, atunci după părerea mea este un premier politic".

Şeful statului a spus că îşi doreşte formarea unui Guvern din prima: "După alegeri este diferit faţă de înainte de alegeri. Acum suntem în fază de precampanie şi campanie şi după aceea vom avea o situaţie care reprezintă voinţa electoratului, situaţie care va trebui să ducă la formarea unui Guvern. Eu nu-mi doresc o situaţie în care, după alegeri, apar tot felul de sensibilităţi ca să nu reuşim să formăm un Guvern, nu-mi doresc aşa ceva. Eu îmi doresc formarea unui Guvern din prima şi atunci vom negocia, vom discuta şi vom vedea cine are o majoritate, cine pe cine propune, dar acestea sunt chestiuni care se discută după alegeri".

Cu privire la varianta unei majorităţi PSD - PNL, şeful statului a susţinut că va spune în care variante crede când va desemna o persoană pentru postul de premier.

GALA BURSA 2022
Avocat Ianul Alexandra
Apanova
BTPay
Electromagnetica
DIGI
arsc.ro
roovi.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

08 Dec. 2022
Euro (EUR)Euro4.9192
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6852
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9737
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6962
Gram de aur (XAU)Gram de aur268.5155

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro