IOHANNIS:"Dragi veterani de război, întreaga Românie vă mulţumeşte pentru spiritul de sacrificiu"

A.P.
Politică / 29 aprilie

"Dragi veterani de război, întreaga Românie vă mulţumeşte pentru spiritul de sacrificiu"

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis, joi, un mesaj cu prilejul Zilei Veteranilor de Război, în care afirmă că veteranii de război reprezintă "expresia vie a onoarei şi demnităţii Armatei României" şi sunt veritabili ambasadori ai României în relaţia cu aliaţii şi partenerii, potrivit Agerpres.

"În fiecare an, la 29 aprilie, în România este sărbătorită Ziua Veteranilor de Război, ca semn de recunoaştere a datoriei împlinite faţă de ţară pe câmpul de luptă. Veteranii de război reprezintă expresia vie a onoarei şi demnităţii Armatei României, care a fost, este şi va fi garantul securităţii naţionale, dar sunt şi veritabili ambasadori ai ţării noastre în relaţia cu aliaţii şi partenerii noştri. Apartenenţa la neam şi dragostea de ţară le-au călăuzit efortul şi sacrificiul, mulţi dintre aceştia căzând la datorie şi găsindu-şi odihna veşnică departe de ţara şi neamul pentru care au luptat şi s-au jertfit. Această zi specială reprezintă nu numai momentul în care întreaga naţiune onorează meritele deosebite ale fiilor săi, dar şi un prilej de a cultiva tinerei generaţii dragostea de glia strămoşească, de tradiţiile şi valorile naţionale, ca elemente fundamentale de menţinere a filonului românesc în marea familie a democraţiilor europene cu care naţiunea noastră împărtăşeşte valori şi idealuri comune", spune şeful statului în mesaj.

El afirmă că marcarea şi în acest an a Zilei Veteranilor de Război într-un cadru mai restrictiv, din cauza pandemiei de COVID-19, nu diminuează recunoştinţa pe care urmaşii o aduc celor care au pus supravieţuirea patriei mai presus de propria lor viaţă.

"Dragi veterani de război, întreaga Românie vă mulţumeşte pentru spiritul de sacrificiu pe care l-aţi probat pe timpul războaielor, dar şi ulterior încheierii acestora, în perioadele dificile prin care ţara noastră a trecut. Aveţi întreaga mea admiraţie şi recunoştinţă pentru activitatea dumneavoastră. Vă doresc multă sănătate şi o viaţă liniştită într-o ţară care vă respectă şi vă recunoaşte pe deplin meritele! Având în vedere că în zilele următoare vom celebra Sărbătorile Pascale, vă rog să primiţi urările mele de bine, linişte şi lumină în suflet. La mulţi ani!", mai transmite preşedintele Iohannis.

Opinia Cititorului ( 2 )

 1. Se știe că în România există atâta prostie cât pentru întreg globul. Să fie numai prostie ?!

  D-le Ficus de la Cotroceni, un veteran de război mort de 10 ani și decorat de 2 ori cât a fost 

  în viață, scutit prin Lege de plata impozitului, primăria îl somează de 10 ani să plătească 

  impozitul plus majorările. Fiul lui s-a dus la tribunal să facă o plângere, dar plângerea a fost

  respinsă pe motiv că nu el e în cauză (adică fiul) !!!!! Aveți ceva de zis d-le Ficus ? 

  MARS CRIMINAL ÎN SERIE, W. C. UL PUBLIC AL GAY LOR DE LA BRUXELLES, TRĂDĂTOR DE TARA, BAUTORUL DE SINGE. TU CREZI CA ACESTI ADEVĂRAȚI EROI AI TARI UNII ȘI AU DAT VIATA PENTRU TARA ARE NEVOIE DE MINCIUNILE TALE, DE VORBELE TALE GOALE. CUM POȚI SA MINȚI ÎN HALUL ASTA HITLERIST ULE. CUM AI GĂSIT TARA ȘI CE AI FĂCUT PENTRU ÎN 8 ANI DE ZILE DE CIND EȘTI PUS PREȘEDINTE NU.VOTAT.CA SA TE VEZI PREȘEDINTE AI COMANDAT MASACRUL DE LA COLECTIV. AI DISTRUS SPITALE AI NENOROCIT ZECII DE FAMILII, NU AI SEMNAT DUBLAREA ALOCAȚIILOR LA COPII ȘI MĂRIREA CU 40% A PENSIILOR LA PENSIONARII. CU TE TUPEU VII ÎN FATA NOASTRĂ. CUM POȚI PRIVIVETERANI DE RĂZBOI ÎN OCHI SUGALAU LE, BULANGIULE, POPONAR UL E VINZATORULDECOPII DE COPII.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Dtlawyers
Apanova
Electromagnetica
anahotels.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

30 Iul. 2021
Euro (EUR)Euro4.9198
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.1348
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5704
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7754
Gram de aur (XAU)Gram de aur243.1200

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Allview
Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro