Abonament gratuit

IOHANNIS, MESAJ PENTRU MEDICI:"Avem încredere în voi şi vom face tot ce e necesar pentru a vă asigura materialele de protecţie"

A.M.
Politică /

Klaus Iohannis

Klaus Iohannis

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis, astăzi, încurajări pentru întreg personalul medical, afirmând că va fi făcut tot ce este necesar pentru a asigura materialele de protecţie cerute.

"Ştim că vă este greu, dar voi sunteţi în prima linie, linia de apărare a populaţiei împotriva acestei epidemii. Ştiu că vor veni zile şi mai grele, dar avem încredere în voi şi vom face tot ce e necesar pentru a vă asigura materialele de protecţie. Am discutat situaţia din spitale şi vă asigur pe voi, medicii, că noi ne facem treaba. Am cerut azi să se facă instructajul în toate spitalele. Autorităţile îşi fac treaba şi vă rog pe toţi să ne facem fiecare treaba aşa cum se cuvine.", a transmis preşedintele Klaus Iohannis.

Şeful statului le-a transmis un mesaj şi sucevenilor precizând: " Dragi suceveni, nu sunteţi singuri. Vom avea grijă ca tot ce e necesar pentru Suceava să ajungă acolo. Decizia autorităţilor a fost corectă. Vă rog din suflet respectaţi toate normele, nu ieşiţi din casă decât atunci când e necesar. Sunt măsuri necesare pentru a vă proteja."

Opinia Cititorului ( 8 )

 1. DAR DACA MEDICI NU MAI AU INCREDERE?

  Daca materialele vor veni prea tarziu nu stiu pe cine vor mai proteja.

  Propun o ordonanta de urgenta prin care toti parlamentari si guvernantii din ultimii 30 ani sa devina personal auxiliar si "voluntar" in spitalele romanesti. 

  1. Subscriu si cu tot cu rude si amante

  mai tarziu cu materialel de protectie.....poate la sfarsitul crizei, poate dupa ce vor fi infectati suficienti de multi oameni....etc........ma scuzati "draci" medici, dar pe mine ma durea in dos de nevoile voastre si de faptul ca virusul ne batea la usa puterinic. eu voiam doar anticipate, alegeri in 2 tururi, guvernul meu......asta e esenta. restul e gargara. si matanii sa nu ne loveasca suficient de puternic virusache incat liberalii sa fie istorie la sfarsitul pandemiei.

  iohannis, ghinion! s-a incheiat de multa vreme campania electorala prezidentiala, ghinion nu a fost sa fie cu alegerile anticipate, acum criza va obliga sa treceti la treaba si sa va aratati masura. cu somnul si cu alegerile am vazut cum s-a dus un mandat degeaba pt popor. asa ca sictir cu vorbele astea goale pt medici, care au nevoie urgenta gen ieri de echipamente de protectie, iar apoi cetatenii de masti si manusi macar in farmacii si in magazine. ca nu sunt bani, ca nu sunt echipamente, nu ma intereseaza, ati vrut la putere, este jobul vostru! lumea te-a ales sa rezolvi pb, nu sa dormi sau sa iesi sa spui vorbe goale, vei fi masurat dupa rezultatele faptelor!

  1. nu mai incape mizeria sub pres

  Faceți cursuri de management, de leadership cu ei.

  Le dați materiale de protecție și? 

  Trebui sa existe și proceduri cum se folosesc, cum se preiau, îngrijesc bolnavii, etc. 

  Trebuie sa și funcționeze în practică. 

  Le spuneți medicilor că le sunteți alături? 

  Cine? Spagarii de la Colectiv și Hexipharma?

  Acum ar trebui sa se facă repede o curățare a sistemului. Pentru că el sa devina credibil. 

  Domnule Presedinte,

  Un post tv a transmis informatia la ca,nivelul guvernului s-ar dorii ( Moldovan) adoptarea unor reglementari care sa permita personalului medical care a demisionat (demisioneaza) in aceasta perioada, sa revina in 90 de zile asupra demisiei.  

  Fara indoiala ca o asemenea decizie ar fi un atentat la sanatatea publica si o crima impotriva poporului roman.  

  Daca aceasta reglementare se va adopta, majoritatea medicilor, asistentelor, personalului sanitar isi va lua "concediu neplatit" 3 luni, pana va trece molima iar poporul roman va ramane fara nici o sansa la viata. 

  Trebuie desigur sa avem un inalt respect si o grija deosebita fata de cei care lupta acum, ei trebuie sa aiba in aceasta perioada toate conditiile de protectie si sa fie platiti pe masura muncii lor.  

  Dar, nu sunt corecti cei care "dezerteaza" acum. Cand au abordat aceasta meserie si in timpul studiilor au stiut, au aflat cu siguranta ce poate implica aceasta activitate, au cunoscut desigur riscurile si greutatile ce se pot manifesta.  

  Daca personalul spitalelor "demisioneaza" pentru 3 luni, ce rost mai au pe strazi politistii, armata. Si apoi de de nu ar avea si ei dreptul sa demisioneze la razboi sau in situatii de dezastru, adica atunci cand tara ce i-a instruit si platit cand a fost bine, are nevoie de ei.  

  Domnule Presedinte, posibilitatea revenirii asupra demisiilor in 3 luni, a personalului medical ce demisioneaza acum, este o idee lansata de un iresponsabil iar daca se va concretiza intr-o reglementare, va demola si ce a mai ramas din sistemul medical. Opriti aceasta nenorocire.  

  Sistemul medical trebuie militarizat urgent, astfel incat personalul medical din spitale, pe timpul crizei sa aiba statul de militar, sa se supuna legilor si regulamentelor militare. Personalul ce a demisionat trebuie adus inapoi, mobilizat ca militari rezervisti. 

  Domnule presedinte,

  Romania este un ciur ce va incepe sa curga pe toate partile. In toate zonele tarii s-au intors foarte multi romani. Si stiti prea bine ce va fii.  

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS