Iohannis spune că nu vor mai fi ordonanţe de urgenţă în domeniul justiţiei

J.P.
Politică / 12 ianuarie

Iohannis spune că nu vor mai fi ordonanţe de urgenţă în domeniul justiţiei

Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat că în viitor nu vor mai exista ordonanţe de urgenţă în domeniul justiţiei, cel mai recent act normativ de acest gen fiind ultimul, relatează Agerpres.

"A fost o situaţie excepţională, creată - poate veţi avea impresia că n-am ieşit din campania electorală - o situaţie creată de PSD, fiindcă, practic, în ultimele luni de mandat, Parlamentul nu a mai funcţionat, Parlamentul a fost folosit drept tribună de campanie electorală şi atunci, Parlamentul, care trebuia să modifice această lege, nu a făcut-o, or, cineva trebuia să o facă. Nu puteam să stăm să ne uităm cum intră în vigoare o prevedere pe sistemul de justiţie care nu poate fi îndeplinită, pur şi simplu", a declarat şeful statului într-o conferinţă de presă la Palatul Cotroceni.

El a susţinut că respectiva ordonanţă de urgenţă a fost o "excepţie".

"După foarte multe discuţii şi analize de constituţionalitate, de oportunitate, Guvernul a adoptat această ordonanţă de urgenţă, după părerea mea în mod corect. Însă e clar, acum, cu un nou Parlament, care ştie care este miza, care ştie că trebuie reparate legile justiţiei, nu vor mai exista astfel de excepţii şi am subliniat în discuţiile cu guvernanţii acest lucru foarte clar. (...) Nu se vor mai găsi motivaţii. Asta a fost ultima", a precizat Iohannis.

Ministrul Justiţiei, Stelian Ion, a declarat, la finalul anului trecut, că Guvernul a fost nevoit să adopte ordonanţa de urgenţă potrivit căreia se amână intrarea în vigoare a alcătuirii completurilor de trei judecători care judecă apelurile în instanţe, fiind vorba "de o chestie tehnică, ce ţine doar de buna administrare a actului de justiţie".

"Guvernul României, după cum ştiţi încă de anul trecut, a ieşit de sub zodia Ordonanţei 13, este foarte clar că nu mai avem acea emoţie că se dau ordonanţe pe justiţie care să scoată lumea în stradă. În seara aceasta am fost nevoiţi să adoptăm o ordonanţă care se referă la aplicabilitatea unui articol din Legea 304 din 2004, referitor la organizarea judiciară. Însă este vorba de un articol unic, este vorba de o chestie tehnică ce ţine doar de buna administrare a actului de justiţie. Dacă nu am fi intervenit de urgenţă prin această modalitate a ordonanţei de urgenţă, de la 1 ianuarie ar fi intrat în vigoare dispoziţiile care obligau constituirea de completuri de apel de câte trei judecători şi aveam o mare problemă în instanţele judecătoreşti, atât în privinţa proceselor civile, cât şi penale. Ca atare, am primit din partea Consiliului Suprem al Magistraturii, care este garantul independenţei justiţiei, o solicitare de a interveni de urgenţă în plan legislativ, pentru a nu se crea blocaje inacceptabile în sistemul judiciar", a precizat Stelian Ion atunci.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. Pai, dupa ce au tras cu tunul in cea mai ramas din Justitie, neaservita inca Securitatii, mai ales prin gandacul bolsevic, Stelica, acuma Plavanul vrea ca sa nu se mai dea vreodata ordonante de urgentza pt Justitie, ca aceasta sa ramana exact in situatia de astazi, adica torpilata si controlata in totalitate de Sistemul securist din Colonie!

    1. Ce comentariu cretin !!!

      Tu esti si mai cretin! Dar nu atat din vina ta, ci mai ales datorita mostenirii tale ereditare, caci te tragi din niste neanderthalieni!

    Deci ciuma PNL-PDL sa modifice legile, sa demita oameni, sa faca imprumuturi fara numar, "noaptea ca hotii" dar altii nu mai au voie :-)

Ziarul BURSA

27 ianuarie

Citeşte Ziarul BURSA din 27 ianuarie

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

BTPay
ELECTRICA FURNIZARE S.A.
Cotaţii Emitenţi BVBCotaţii fonduri mutuale
E.ON

Curs valutar BNR

26 Ian. 2021
Euro (EUR)Euro4.8746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0195
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5190
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.4869
Gram de aur (XAU)Gram de aur239.1954

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Hidroelectrica
The Diplomat-Bucharest Awards Gala 2021
Video

ENGLISH SECTION

more articles

Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro