IONEL DANCĂ:''A fost adoptată Hotărârea de Guvern privind vaccinarea anti-COVID-19''

G.U.
Politică / 28 noiembrie 2020

''A fost adoptată Hotărârea de Guvern privind vaccinarea anti-COVID-19''

Hotărârea de Guvern privind strategia de vaccinare împotriva noului coronavirus a fost adoptată în şedinţa Executivului de vineri, respectivul act precizând, totodată, care sunt grupurile prioritare - angajaţii din domeniul Sănătăţii, asistenţei sociale, cei din categoria de risc şi personalul din "domenii-cheie", a afirmat şeful Cancelariei premierului, Ionel Dancă, astăzi, într-un briefing de presă, conform Agerpres.

"Suntem implicaţi în acest moment (...) alături de celelalte state membre ale Uniunii Europene în pregătirea campaniei de vaccinare a populaţiei împotriva virusului SARS-CoV-2", a declarat acesta.

El a punctat că actul normativ pregăteşte campania de vaccinare, odată ce va fi pus la dispoziţie un vaccin.

"Potrivit acestei strategii de vaccinare adoptată, au fost stabilite grupurile prioritare: "personalul din domeniul Sănătăţii, personalul din centrele rezidenţiale şi medico-sociale, populaţia cu risc ridicat de evoluţie severă în cazul infecţiilor cu SARS-CoV-2 şi personalul din alte domenii-cheie, esenţiale pentru buna funcţionare a societăţii", a evidenţiat Dancă.

Potrivit acestuia, persoanele din aceste categorii vor fi vaccinate în prima etapă iar apoi vaccinarea va fi disponibilă pentru întreaga populaţie.

"Estimarea este că, în prezent, 70% din totalul populaţiei ar putea fi implicată în această campanie de vaccinare", a spus Dancă.

Totodată, el a subliniat că vaccinarea este "gratuită şi voluntară".

De asemenea, Dancă a prezentat un apel al Executivului în acest context.

"Guvernul României, condus de domnul prim-ministru Ludovic Orban, face un apel către toate instituţiile implicate, dar şi către societatea civilă, către specialişti, ca, în dezbaterea publică, să sprijine această campanie de vaccinare pentru că aceasta reprezintă singurul remediu, pentru a pune capăt epidemiei de COVID-19. Trebuie evitate politizările pe acest subiect, pentru că în joc sunt viaţa şi sănătatea românilor şi chemăm alături în această campanie de vaccinare toţi specialiştii în domeniu", a mai spus şeful Cancelariei.

Conform unui comunicat al Ministerului Sănătăţii (MS), Strategia de vaccinare a fost elaborată de către Comitetul Naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea împotriva SARS-CoV-2, organism interministerial în subordinea directă a Secretariatului General al Guvernului şi coordonarea prim-ministrului.

Documentul stabileşte viziunea, principiile şi modul de acţiune pentru administrarea în România a vaccinurilor anti-COVID-19 autorizate de către Agenţia Europeană a Medicamentului şi are la bază atât analiza situaţiei de la nivelul naţional şi european a răspândirii SARS-CoV-2, cât şi analiza situaţiei cazurilor grave şi respectiv a mortalităţii generate de COVID-19, subliniază MS.

Strategia îşi propune, ca obiective generale, asigurarea unui mediu favorabil vaccinării, ca politică eficace de prevenţie COVID-19 la nivelul populaţiei României, dar şi crearea premizelor de operaţionalizare a activităţii de vaccinare anti-COVID-19 la nivel populaţional, ca parte integrantă a programului naţional de vaccinare.

"Scopul nostru este acela de a asigura accesul la vaccinare împotriva SARS-CoV-2 în condiţii de siguranţă, eficacitate şi echitate pentru prevenirea infecţiei cu SARS-CoV-2 şi limitarea pandemiei de COVID-19 pe teritoriul ţării", a declarat Nelu Tătaru, ministrul Sănătăţii.

Strategia stabileşte întregul proces şi lanţ de vaccinare împotriva SARS-CoV-2, de la principiile generale până la organizarea vaccinării, depozitarea vaccinurilor, păstrarea lanţului de frig, monitorizarea siguranţei şi eficacităţii şi managementul deşeurilor. Aceasta propune linii generale care vor sta la baza strategiei de comunicare a campaniei de vaccinare împotriva SARS-CoV-2 din România, a adăugat MS.

Opinia Cititorului ( 6 )

 1. Practic, oricine doreste sa experimenteze o stare de zombificare pt tot restul vietii, injecatandu-si de bunavoie , "otrava si moartea din seringa", este liber sa o faca! S-a ajuns pana aici(si o sa se ajunga si mai rau , cand se va da obligativitatea vaccinarii), pt ca autoritatile din ziua de astazi, n-au nimic de a face cu autoritatile responsabile ale unui stat national-crestin-suveran care avertizeaza si iau masuri pt protejarea populatiei, fiind doar niste Satanisti care isi rastignesc propriul popor, aflati in slujba Globalistilor ce doresc impunerea unui Guvern si a unei Noi Ordini Mondiale!

  1. Domnule ,,vlad tepes", daca ,, stiinta mondiala" este preocupata de crearea vaccinului pentru scaparea omenirii de aceasta boala, cum este posibil ca d-stra. sa ganditi in felul expus in mesajul postat mai sus ?!

   Banuiesc ca ceea ce a-ti afirmat: ,, stiinta mondiala" este preocupata de crearea vaccinului pentru scaparea omenirii de aceasta boala", trebuie s-o iau ca pe o gluma, altfel, exprimarea "spalat pe creier" este prea blanda pt dvs!

   Creierul murdar nu mai poate fi spalat, iar in cazul Vlad Tepes nici nu ar putea , e muci.

   Aveti dreptate , un stat, altul decat cel roman , german , englez , s.a.m.d nu poate fi etichetat ca nefiind suveran- vorbe de prost acrit

   Iar ai tras o portie strasnica de Laba impreuna cu tac-tu, si cum asta dauneaza grav sanatatii mintale, tocmai tu, cretinule te-ai gasit sa vorbesti de creier?

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

BTPay

Curs valutar BNR

22 Ian. 2021
Euro (EUR)Euro4.8740
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0034
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5255
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.4696
Gram de aur (XAU)Gram de aur238.5807

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

The Diplomat-Bucharest Awards Gala 2021
Video
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro