IONEL DANCĂ: ,,Economia va continua să crească în anii următori într-un ritm mult mai aproape de potenţial"

A.I.G
Politică / 28 noiembrie 2019

,,Economia va continua să crească în anii următori într-un ritm mult mai aproape de potenţial"

Şeful Cancelariei primului ministru, Ionel Dancă, susţine pe pagina sa de Facebook că prognoza oficială a Guvernului începe să fie realistă după accidentele istorice legendare în care şeful de la Comisia Naţională de Prognoză întreba miniştrii de Finanţe "Cât să fie PIB-ul, domn` ministru?".

Purtătorul de cuvânt al Guvernului îşi exprimă opinia cu privire la Comisia Naţională de Prognoză, aflată la Cancelaria Prim-ministrului care "'trebuie să-şi şteargă faima negativă dobândită în ultimii ani şi să-şi recâştige credibilitatea şi prestigiul unei instituţii de prognoză serioase"

Ionel Dancă este optimist cu privire la noul preşedinte Cristian Stănică, afirmând despre acesta că este ,,un profesionist apreciat şi respectat, a revizuit în această săptămână prognoza de toamnă cu cifre şi date care să corespundă cât mai fidel cu evoluţiile reale din economie.''

În continuare acesta îşi exprimă încrederea cu privire la evoluţia economiei în ţara noastră: ,,Ca urmare, în acest moment avem o prognoză economică pentru finalul anului şi pentru anul următor, mult mai prudentă şi mai realistă. Vestea bună este că economia va continua să crească în anii următori într-un ritm mult mai aproape de potenţial, în jur de 4%, cu o uşoară tendinţă de atenuare a dezechilibrelor macroeconomice în 2020 şi mai accentuată în anii următori''.

În final, Dancă a menţionat: ,,Scamatoriile bugetare de tip Hocus Pocus cu venituri mai mari estimate dintr-o creştere economică din pix, care au dus la o creştere nefundamentată a cheltuielilor, trebuie să înceteze. Economia şi pieţele financiare sunt sensibile la informaţii economice credibile şi reacţionează, mai devreme sau mai târziu, la aflarea adevărului. Speculaţiile economice de moment nu pot fi combătute decât printr-o informare corectă şi transparentă privind politicile guvernamentale".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Conferinţa “România - Strategia dezvoltarii”
BTPay
csalb.ro
Electromagnetica
marmomac.com
arsc.ro

Curs valutar BNR

23 Sep. 2022
Euro (EUR)Euro4.9437
Dolar SUA (USD)Dolar SUA5.0679
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1569
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6284
Gram de aur (XAU)Gram de aur269.8092

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
cnipmmr.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro