IONEL DANCĂ:''HG pentru acoperirea salariilor din octombrie ale angajaţilor din domeniul asistenţei sociale''

G.U.
Politică / 28 noiembrie 2020

''HG pentru acoperirea salariilor din octombrie ale angajaţilor din domeniul asistenţei sociale''

Executivul a aprobat, în şedinţa de vineri, acordarea unei sume din Fondul de Rezervă al Guvernului pentru acoperirea cheltuielilor necesare pentru personalul implicat în activităţile de asistenţă socială şi de protecţie a copilului aflate în subordinea Consiliilor Judeţene, a afirmat şeful Cancelariei premierului, Ionel Dancă, potrivit Agerpres.

El a explicat astăzi că, prin acest proiect de act normativ, se asigură Consiliilor Judeţene sumele necesare pentru plata cheltuielilor necesare asigurării activităţii de asistenţă socială şi de protecţia copilului pentru luna octombrie 2020.

"Este o situaţie dificilă în care, în prezent, aceste instituţii - Direcţiile Generale de Asistenţă Social şi Protecţia Copilului - îşi desfăşoară activitatea, ca urmare a modului în care bugetele Consiliilor Judeţene au fost executate în cursul acestui an", a spus el.

În acest sens, a vorbit de consilii judeţene care ar fi "desfăşurat acţiuni cu caracter mai degrabă electoral şi au risipit practic banii pentru plata salariilor celor implicaţi în asistenţa socială şi protecţia copilului".

Potrivit respectivei alocări, a exemplificat Dancă, CJ Bihor a primit 8.250.000 de lei pentru acoperirea acestor cheltuieli, CJ Giurgiu - 3.700.000 de lei, CJ Maramureş - 5.800.000 de lei, CJ Timiş - 10.500.000 de lei, CJ Vrancea - 6.500.000 de lei, informează Agerpres.

Şi în Bucureşti a fost alocată, pentru acelaşi scop, suma de 5.125.000 de lei, a mai spus Dancă.

El a adăugat că Guvernul a acordat o compensare, o acoperire a cheltuielilor legate de asistenţa socială şi protecţia copilului în cuantum de 60%, iar autorităţile locale, consiliile judeţene aveau responsabilitatea acoperirii diferenţei de 40%.

"În multe situaţii, din păcate, din motive legate de anul în curs, atât din motive de criză, dar nu întotdeauna, pentru că a fost an electoral, nu toţi preşedinţii de consilii judeţene au administrat în mod responsabil bugetele aflate la dispoziţie, astfel încât aceste instituţii au ajuns în imposibilitatea plăţii salariilor pentru personal", a mai declarat Ionel Dancă.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

BTPay

Curs valutar BNR

25 Ian. 2021
Euro (EUR)Euro4.8744
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0105
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5228
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.4892
Gram de aur (XAU)Gram de aur240.0052

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

The Diplomat-Bucharest Awards Gala 2021
Cotaţii Emitenţi BVBCotaţii fonduri mutuale
Video
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro