Abonament gratuit

IONUŢ VULPESCU:"Nu putem să mergem în faţa oamenilor ca şi cum doar Dragnea ar fi fost de vină sau altcineva"

C.B.
Politică /

Ionuţ Vulpescu

Ionuţ Vulpescu

Preşedintele interimar al Consiliului Naţional al PSD, senatorul Ionuţ Vulpescu, afirmă că social-democraţii nu pot merge în faţa alegătorilor ca şi când doar Liviu Dragnea ar fi fost vinovat pentru tot ce s-a întâmplat, pentru că în ultimii ani "s-a greşit în mod sistematic", reluând afirmaţiile din raportul său privind situaţia partidului.

În replică, preşedintele PSD Marcel Ciolacu afirmă că raportul va fi dezbătut cel mai probabil în următoarea şedinţă a forurilor de conducere ale PSD, dar că ar fi preferat ca documentul să fie discutat mai întâi în partid, înainte de a fi făcut public.

"Nu putem să mergem în faţa oamenilor la alegerile de anul acesta ca şi cum doar Liviu Dragnea ar fi fost de vină sau altcineva. Nu! S-a greşit în mod sistematic în ultimii ani" afirmă la RFI senatorul Vulpescu, reluând afirmaşiile din raportul său referitor la situaţia partidului, în care critică lupta PSD cu Justiţia, discursul antieuropean şi izolarea de familia europeană social-democrată.

Senatorul Ionuţ Vulpescu spune că nu se aşteaptă să fie sancţionat în forurile partidului pentru publicarea documentului.

"Dl. Vulpescu este preşedintele Consiliului Naţional al PSD şi este firesc să facă o analiză care conţine multe dintre lucrurile discutate deja în interiorul partidului. Sunt greşeli pe care ni le-am asumat şi pe care nu vrem să le mai repetăm. Acest raport va fi dezbătut cel mai probabil în următoarea şedinţă a forurilor de conducere ale PSD. Dl. Vulpescu mi-a prezentat acest document. Aş fi preferat să-l discutăm mai întâi în interiorul partidului şi apoi să-l facă public, dar a fost alegerea sa", afirmă preşedintele interimar al PSD Marcel Ciolacu, într-un comunicat.

El remarcă faptul că, pentru prima dată, după mult timp, are loc în PSD o dezbatere transparentă, cu argumente, în care părerea fiecăruia dintre colegi este respectată.

"Am spus foarte clar că PSD are nevoie urgent de un proiect de reconstrucţie. La fel, am spus că, pentru a repara, trebuie să ştii exact ce s-a greşit. Apoi poţi veni cu soluţii", precizează Ciolacu.

În documentul intitulat "Analiza evoluţiei electorale a PSD. Cauze, efecte, recomandări", Ionuţ Vulpescu identifică şi analizează cele mai importante decizii politice şi factori care au dus la pierderea a aproape 1,2 milioane de voturi în mai puţin de 3 ani şi propune o serie de măsuri pe care le consideră absolut necesare pentru pregătirea alegerilor locale şi parlamentare de anul acesta, pentru ca PSD să rămână un partid relevant pe scena politică naţională şi cel mai mare partid din România.

El identifică drept slăbiciune de fond a PSD faptul că nu a avut nici forţa, nici imaginaţia, de a-şi proiecta imaginea în viitor.

În opinia sa, o altă mare problemă a PSD este asocierea tot mai puternică a partidului cu regimul comunist, iar în ultimii trei ani, cel mai mare adversar al PSD a fost însuşi PSD.

În ceea ce priveşte rezultatele în alegeri, concluzia lui Ionuţ Vulpescu este că "partidul obţine constant scoruri bune în multe judeţe, dar aceste judeţe au o rată de prezenţă din ce în ce mai mică dintr-o populaţie din ce în ce mai mică".

"O mare parte a publicului firesc al PSD se află acum în emigraţia economică. Frustrarea acestui public, obligat să suporte un dublu şoc, civilizaţional şi economic, devine de înţeles, inclusiv faptul că votează împotriva PSD. Nu este un vot raţional, este un vot emoţional. Nu am dat atenţia cuvenită acestor cetăţeni români, care au nevoi specifice, şi pe care nu-i putem reprezenta în faţa autorităţilor statelor în care s-au stabilit şi lucrează", afirmă el.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Ionut este un nume pentru oameni deschisi, prieteni cu ideile bune si adevarate. Inceputul este greu pentru acesta iar lupta cu baronii PSD o sa fie nimicitoare. Sa vedem cam cit timp supravietuieste in pozitia asta de incercare de reformare in stil inteligent a pesedeilor ce se orienteaza numai dupa mirosul banilor.

    Poate le da cineva si o busola sociala. Ziarul Bursa ??? 

    Da, aruncăm în luptă ”lupii tineri”, mai ”proști ca Trahanache și mai canalii decât Cațavencu. E vorba de tov. Ionuț Vulpescu, absolvent de ...teologie cu o lucrare de licență ...plagiată en gros...” Știe câteva citate pe care le...citează, cultură generală pe ”ciupite” dar impresionantă fața de ignoranța arogantă a celorlalți. Dau și ei cu banu...poate...pică...

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.roConference on E-learning - Tips&Tricks
Cabinet de avocatservicii curatenie