I.Pucheanu, primar Galaţi: "Am devenit unul dintre puţinele oraşe racordate aproape în întregime la reţeaua de apă şi canalizare"

Ana Felea
Miscellanea / 20 noiembrie

I.Pucheanu, primar Galaţi: "Am devenit unul dintre puţinele oraşe racordate aproape în întregime la reţeaua de apă şi canalizare"

Două dintre cartierele de la periferia municipiului Galaţi au fost racordate recent la reţeaua de apă şi canalizare. Anunţul a fost făcut, printr-un comunicat de presă, de reprezentanţii Primăriei care au anunţat, cu această ocazie, faptul că municipiul reşedinţă de judeţ a devenit unul dintre puţinele oraşe racordate aproape în întregime la aceste servicii.

"Este încă un obiectiv îndeplinit pentru că am devenit unul dintre puţinele oraşe racordate aproape în întregime la reţeaua de apă şi canalizare. Suntem la un procent de circa 99% din acest punct de vedere. Fiecare cartier al oraşului nostru este important, iar pentru gălăţenii de la Fileşti şi Barboşi este cu siguranţă o veste bună pentru că vorbim de accesul la servicii de bază. În ultimii ani avem un adevărat record de investiţii derulate în diferite zone ale Galaţiului pentru modernizarea şi extinderea reţelei de apă şi canalizare", a spus Ionuţ Pucheanu, primarul municipiului Galaţi.

Astfel, în cartierul Barboşi s-au realizat 5,7 km de reţele de apă potabilă, 7,7 km de reţele canalizare, dar şi 3 noi staţii de pompare a apei uzate. În cadrul reţelei de distribuţie s-au realizat circa 150 de branşamente, cămine, hidranţi, subtraversări drumuri, dar şi 7 cămine de monitorizare a presiunii, a debitului şi a concentraţiei de clor echipate cu sisteme de transmitere la distanţă a acestor parametri, în timp real, care sunt deja integrate în programul noului dispecerat. În toate căminele executate s-au montat pe branşamente contoare electromagnetice cu citire la distanţă.

În cartierul Fileşti s-au realizat 4,5 km reţele apă potabilă, 5,2 km reţele canalizare şi 3 staţii de pompare a apei uzate. În reţeaua de distribuţie s-au executat circa 230 de branşamente, cămine, hidranţi, subtraversări drumuri, precum şi 7 cămine de monitorizare a presiunii, debitului şi concentraţiei de clor echipate cu sisteme de transmitere la distanţă a acestor parametri, în timp real, care sunt deja integrate în programul noului dispecerat. În toate căminele executate s-au montat pe branşamente contoare electromagnetice cu citire la distanţă.

Lucrările fac parte din contractul derulat de operatorul Apă Canal - "GL-CL-01 - Alimentare cu apă şi canalizare în Aglomerările Galaţi şi Smârdan", în cadrul căruia sunt cuprinse şi alte zone din municipiul Galaţi. Valoarea contractului este de 36,3 milioane de euro fără TVA.

Contractul face parte din "Proiectul Regional de Dezvoltare a Infrastructurii de Apă şi Apă Uzată din Judeţul Galaţi în perioada 2014-2020", în valoare de 180 de milioane de euro, derulat la nivelul judeţului Galaţi de către SC APĂ CANAL SA, având ca beneficiari 22 de unităţi administrativ-teritoriale. În cadrul proiectului, municipiul Galaţi beneficiază de lucrări de circa 26 de milioane de euro pentru modernizarea şi extinderea sistemului de apă şi canalizare.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Micșorați preturile la apa și canalizare sunt printre cele mai mari din tara,aici la Galați intre ape,sunt pierderi de apa enorme in tunelurile tehnice ale apa canal pe care ei se fac că nu le vad, slăbesc structurile blocurilor,lor nu le pasa.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

GALA BURSA 2023
Apanova
Electromagnetica
hidroelectrica.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

29 Noi. 2023
Euro (EUR)Euro4.9726
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5313
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1634
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7463
Gram de aur (XAU)Gram de aur296.8710

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
ahkawards.ro
Cotaţii fonduri mutuale
ccib.ro
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb