IRLANDA DE NORD:Două mari partide pro-britanice contestă în instanţă o parte din acordul pentru Brexit

A.P.
Internaţional / 22 februarie

Două mari partide pro-britanice contestă în instanţă o parte din acordul pentru Brexit

Cele mai mari două partide pro-britanice din Irlanda de Nord participă la un proces care contestă o parte din acordul pentru Brexit încheiat cu Uniunea Europeană, au anunţat duminică cele două formaţiuni politice, transmite Reuters, citat de News.

Partidul Unionist Democrat (DUP) şi Partidul Unionist Ulster (UUP) se vor alătura altor personalităţi pro-britanice pentru a contesta Protocolul Irlandei de Nord, care a creat bariere comerciale între regiunea britanică şi restul Regatului Unit.

Protocolul, care este conceput pentru a proteja piaţa unică a Uniunii Europene fără a crea o frontieră terestră pe insula Irlanda, a provocat perturbări semnificative ale comerţului de când a intrat în vigoare la începutul anului.

Unele companii britanice au oprit livrările către Irlanda de Nord, iar unele supermarketuri au rămas cu rafturile goale.

DUP a declarat că mai mulţi membri me marcă se vor alătura "altor unionişti cu vederi similare", ca părţi numite în procedurile judiciare care contestă compatibilitatea Protocolului Irlandei de Nord cu Legea Uniunii 1800, Legea Irlandei de Nord din 1998 şi Acordul de la Belfast.

"Nici Adunarea Irlandei de Nord, nici Executivul Irlandei de Nord şi nici populaţia Irlandei de Nord nu au acceptat punerea în aplicare a Protocolului sau ca fluxul de mărfuri din Marea Britanie către Irlanda de Nord să fie împiedicat de controale", a declarat liderul DUP şi primul ministru al Irlandei de Nord, Arlene Foster.

Protocolul face parte dintr-un acord internaţional semnat de premierul Boris Johnson anul trecut. Al doilea cel mai mare partid pro-britanic din regiune, Partidul Unionist Ulster, a afirmat într-un comunicat că "va căuta să exploreze toate căile politice şi juridice pentru a anula protocolul Irlandei de Nord".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

BTPay
Cotaţii Emitenţi BVBCotaţii fonduri mutuale
Super protecție cyber pentru echipamente de business
BITCOIN ROMANIA

Curs valutar BNR

26 Feb. 2021
Euro (EUR)Euro4.8745
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0209
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.4406
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.5894
Gram de aur (XAU)Gram de aur228.2335

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Hidroelectrica
www.hipo.ro
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro