Isărescu: Nu ne propunem să oprim criza la graniţă, ci să-i atenuăm pantele

F. A.
Macroeconomie / 13 mai 2009

Guvernatorul Băncii Naţionale a României, Mugur Isărescu, a afirmat, azi, la Iaşi, că BNR nu a susţinut niciodată că va "anula" criza, ci doar o va atenua, contrar unor mesaje lansate prin intermediul discursului public sau cel politic.

Guvernatorul Băncii Naţionale a afirmat, în timpul discursului ţinut cu ocazia primirii titlului de Doctor Honoris Causa din partea Universităţii Alexandru Ioan Cuza din Iaşi, că România va putea să atenueze din impactul crizei financiare din punct de vedere al autorităţilor şi al politicilor macroeconomice.

"Nu ne propunem să oprim criza la graniţă, ci doar să atenuăm pantele acesteia. Acţionăm asupra curbelor, încercăm să atenuăm pantele curbelor, nu putem ajunge nici la aplatizare şi nici să dăm la o parte criza. Aceasta este o iluzie periculoasă care se transmite societăţii româneşti", a menţionat guvernatorul BNR.

El a recunoscut în faţa auditoriului că o criză financiară era inevitabilă, întrucât este o influenţă naturală a ciclurilor economice.

"Nu este nevoie să descoperim America, este suficient să ne uităm la alte ţări. Avem datoria de a ţine economia în direcţia cea bună şi să venim cu soluţii şi politici care au fost aplicate în alte ţări, pentru că, pe de o parte, unele fenomene sunt inevitabile, iar pe de alta, soluţiile le găsim şi în cărţile de specialitate şi în ceea ce numim bunul simţ economic. Restul este zgomot. În asemenea momente trebuie să ai tăria să dai la o parte zgomotul dacă doreşti să adopţi măsuri politice bune", a adăugat Mugur Isărescu.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Avocat Ianul Alexandra
cautavocat.ro
BTPay
danescu.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

01 Feb. 2023
Euro (EUR)Euro4.9148
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5152
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9264
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.5638
Gram de aur (XAU)Gram de aur279.6982

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro