Crypto

Israel oferă primele informaţii despre modul în care funcţionează vaccinul anti-Covid

J.P.
Internaţional / 20 ianuarie

Israel oferă primele informaţii despre modul în care funcţionează vaccinul anti-Covid

Corpurile medicale din Israel oferă primele informaţii despre modul în care funcţionează vaccinul, relatează inews.co.uk.

Vaccinarea din Israel se desfăşoară rapid, deoarece cetăţenii cu vârsta peste 45 de ani sunt acum eligibili să primească prima doză de vaccin Covid-19.

Toate privirile sunt îndreptate către naţiunea din Orientul Mijlociu care lucrează 24 de ore din 24 pentru a-şi vaccina toată populaţia, cu planul de a avea un record de 5,2 milioane de cetăţeni vaccinaţi împotriva coronavirusului până în martie, probabil o premieră mondială.

Pe măsură ce primele studii din vaccin îşi fac loc, rezultatele preliminare ale Ministerului Sănătăţii din Israel şi furnizorii de asigurări ne oferă prima perspectivă asupra modului în care funcţionează vaccinul - inclusiv modul în care vaccinul combate ratele de transmitere şi creşte anticorpii.

În primul rând, subiecţii care au primit ambele doze de vaccin au dezvoltat mai mulţi anticorpi decât pacienţii care s-au recuperat de la coronavirus.

Un nou studiu serologic a constatat că participanţii care au primit a doua doză de vaccin Pfizer / BioNTech au dezvoltat de şase până la 20 de ori mai mulţi anticorpi pentru agentul patogen, a declarat Sheba Medical Center luni, într-o declaraţie, potrivit Ynet.

Având în vedere aceste rate de anticorpi, există o indicaţie clară că vaccinul poate reduce transmisia după a doua doză. Ratele de infecţie Covid-19 au scăzut semnificativ în rândul celor care au primit al doilea vaccin comparativ cu primul.

Un studiu al Ministerului israelian al Sănătăţii a constatat că 82.567 de persoane au fost infectate în decurs de o săptămână de la primirea primei doze de vaccin, dar doar 4.500 după 15 zile.

"Rezultatele sondajului sunt în concordanţă cu experimentul lui Pfizer şi chiar au depăşit aşteptările", a declarat pentru YNet directorul Unităţii de Prevenire şi Control al Infecţiilor de la Sheba Medical Center şi editorul sondajului, Gili Regev-Yohai.

Nu s-au raportat probleme majore de siguranţă în timpul utilizării vaccinului Pfizer, în afară de o reacţie alergică tratabilă.

Cifrele Ministerului Sănătăţii publicate joi că indică faptul că din aproape două milioane de persoane vaccinate, doar 1.127 de persoane au raportat că au suferit efecte secundare, majoritatea fiind minore.

Cele mai frecvente efecte secundare raportate în rândul celor vaccinaţi au fost slăbiciune, ameţeli, dureri de cap şi febră, totalizând 293 de cazuri combinate, a spus ministerul.

Aproximativ 13 persoane din Israel au suferit o uşoară paralizie facială după ce au fost vaccinaţi. Potrivit Ministerului Sănătăţii, cifra reală a paraliziei faciale ar putea fi mai mare decât cea raportată până acum, conform Wion.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Crypto

Supliment dedicat pieţei monedelor digitale
Dezbaterea online “Exporturile, în primul rând!”
BTPay
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
BITCOIN ROMANIA

Curs valutar BNR

03 Mar. 2021
Euro (EUR)Euro4.8768
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0341
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.4048
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6412
Gram de aur (XAU)Gram de aur223.8538

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Hidroelectrica
Concurs de idei de afaceri inovative ”Money is Funny” – ÎNSCRIERI
www.hipo.ro
HackITall2
Women Professionals in the Automotive Industry
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro